Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 8:57
Dobrý den,chtěla bych si ve svém rodinném domku z jedné místnosti udělat obchůdek s chovatelskými a domácími potřebami,místnost nevyžaduje žádné stavební zásahy.Chtěla bych vědět zda musím mít v této místnosti vlastní WC a umyvadlo nebo mohu mít jen v domku?Mohu si rovnou požádat o kolaudaci této provozovny nebo je potřeba ještě žádat o něco jiného,vím že mi architekt musí vypracovat dokumentaci.Na co se zaměřují při samotné kolaudaci hygiena,hasiči atd.,kde mám zjistit co vše je potřeba mít abych kolaudací prošla myslím co se týče hygieny a hasičů a dále pak ještě jak musí vypadat parkoviště před touto prodejnou musí mít nějaké speciální úpravy?Mám obavy abych kolaudací prošla vzala jsem si půjčku na vybavení prodejny nevěděla jsem že nějaká kolaudace musí být a pokud mi nepovolí provozovnu otevřít tak nevím z čeho to budu splácet:( Předem děkuji za odpověď