Re: Režim přenesní daň.povinnosti § 92e
Jestli šlo jen o stříhání, tak bych to také dala s DPH. V §92c se píše o dodání zboží dle přílohy č.5 vč.řezání, lisování,..., a to není dle mě váš případ. Vy jste jim žádné zboží nedodali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
10. 8. 2012 9:27
Dobrý den, jsme firma která vykupuje druhotné suroviny a jsme vybaveni hydraulickými nůžkami na dělení vykoupeného šrotu. Před časem si u nás objednala sousední firma stříhání roxorů na těchto hydraulických nůžkách. Nyní asi měsíc po vyfakturování těchto prací mě tato firma napadla, že tyto služby by měly být fakturovány v režimu přenesení daň.povinnosti (§92e). My jako firma nemáme živnostenské oprávnění na stavební práce. Jen jsme dle přání zákazníka jejich roxory nastříhaly na požadovanou délku a co se s roxorem dělo pak, už nevíme. Nastříhaný roxor si firma odebrala. Žádné stavební práce jsme jim neprováděli, tudíž jsem stříhání roxorů vyfakturovala s DPH. Mám pravdu já nebo oni? Děkuji.