Re: Režim přenesní daň.povinnosti § 92e
Jestli šlo jen o stříhání, tak bych to také dala s DPH. V §92c se píše o dodání zboží dle přílohy č.5 vč.řezání, lisování,..., a to není dle mě váš případ. Vy jste jim žádné zboží nedodali.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 9:27
Dobrý den, jsme firma která vykupuje druhotné suroviny a jsme vybaveni hydraulickými nůžkami na dělení vykoupeného šrotu. Před časem si u nás objednala sousední firma stříhání roxorů na těchto hydraulických nůžkách. Nyní asi měsíc po vyfakturování těchto prací mě tato firma napadla, že tyto služby by měly být fakturovány v režimu přenesení daň.povinnosti (§92e). My jako firma nemáme živnostenské oprávnění na stavební práce. Jen jsme dle přání zákazníka jejich roxory nastříhaly na požadovanou délku a co se s roxorem dělo pak, už nevíme. Nastříhaný roxor si firma odebrala. Žádné stavební práce jsme jim neprováděli, tudíž jsem stříhání roxorů vyfakturovala s DPH. Mám pravdu já nebo oni? Děkuji.