Re: ochrana lhuta tehotne
Jestli jsem vám dobře rozuměla, tak v ochranné lhůtě jste nemocná byla, protože pracovní poměr vám skončil 30.12.2011 a nemocná jste byla do 22.1.2012. Ochranná lhůta pro nemoc je 7 dnů, tzn. že byste mohla nastoupit na neschopenku do 7. ledna.
Jestli máte na mysli ochrannou lhůtu pro PPM, tak ta je 180 dnů, tzn. že se týká matek, které jsou už těhotné v okamžiku ukončení pracovního poměru. Kromě toho vaše zaměstnání bylo příliš krátké, takže by to stejně nešlo využít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 21:13
Dobry den pracovala tri mesice mela jsem smlouvu na dobu urcitou 30.12.12.jsem byla propustena ze zamestnani ale jeste pred ukoncenim pracovni smlouvy jsem marodila a marodila jsem do 22.1.12. v lednu jsem otehotnila a jsem v rizikovem tehotenctvy ale vubec sem nevedela o ochrane lhute to sem se dozvedela az ted ale ted uz jsem v sedmem mesici tehotenctvy.Chci se zeptat jak dlouho sem v ochrane lhute byla?... Ted si chci zadat o zpetne uznani pracovni neschopnosti ale nevim jak dlouho jsem byla v ochrane lhute a jestly mam narok?a co mam pro to udelat? dekuji za odpoved