Ochrana lhuta tehotne

• (neregistrovaný)

10. 8. 2012 21:13

Dobry den pracovala tri mesice mela jsem smlouvu na dobu urcitou 30.12.12.jsem byla propustena ze zamestnani ale jeste pred ukoncenim pracovni smlouvy jsem marodila a marodila jsem do 22.1.12. v lednu jsem otehotnila a jsem v rizikovem tehotenctvy ale vubec sem nevedela o ochrane lhute to sem se dozvedela az ted ale ted uz jsem v sedmem mesici tehotenctvy.Chci se zeptat jak dlouho sem v ochrane lhute byla?... Ted si chci zadat o zpetne uznani pracovni neschopnosti ale nevim jak dlouho jsem byla v ochrane lhute a jestly mam narok?a co mam pro to udelat? dekuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2012 21:17

div (neregistrovaný)

Re: ochrana lhuta tehotne
      Trochu nesrozumítelné. 30.12.12 teprve bude, takže váš pracovní poměr stále trvá ?

• 11. 8. 2012 9:51

Líba (neregistrovaný)

Re: ochrana lhuta tehotne
      Jestli jsem vám dobře rozuměla, tak v ochranné lhůtě jste nemocná byla, protože pracovní poměr vám skončil 30.12.2011 a nemocná jste byla do 22.1.2012. Ochranná lhůta pro nemoc je 7 dnů, tzn. že byste mohla nastoupit na neschopenku do 7. ledna.

Jestli máte na mysli ochrannou lhůtu pro PPM, tak ta je 180 dnů, tzn. že se týká matek, které jsou už těhotné v okamžiku ukončení pracovního poměru. Kromě toho vaše zaměstnání bylo příliš krátké, takže by to stejně nešlo využít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).