Ú.P.vyřazení z evidence

• (neregistrovaný)

10. 8. 2012 21:40

Dobrý večer.Jsem veden na Ú.P.,nepobírám ani podporu v nezaměstnanosti ani podporu v hmotné nouzi.Musím oznámit Ú.P. nástup do zaměstnání na zkrácený úvazek 80 hodin,když hrubá mzda nepřesáhne 4000kč? A když ano, tak do kolika dnů od nástupu do zaměstnání / mám smlouvu od 3. 8.,kdy jsem se dostavil na firmu a pracuji od 4. 8. 2012.Smlouvu mám sepsánu do konce roku 2012 s 3měsíční zkušební dobou. Abych Vám vysvětlil proč se dotazuji : Chtějí mě vyřadit z Ú.p.,že jsem nástup nenahlásil v den nástupu,ikdyž jsem e-mailem zprostředkovatelku o této události uvědomil písemně. Děkuji-Novotný

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 8. 2012 22:34

Zdenka01 (neregistrovaný)

Re: Ú.P.vyřazení z evidence
      Máte povinnost oznámit úřadu práce nástup do zaměstnání nejpozději do 8 kalendářních dnů. Pokud v průběhu evidence využijete možnost přivýdělku, tzv. nekolidující zaměstnání, máte povinnost oznámit výkon nekolidujícího zaměstnání nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti.
      Nesplnění těchto podmínek by mohlo vést k sankčnímu vyřazení, což by mohlo negativně ovlivnit vaši případnou další evidenci na úřadu práce.

• 11. 8. 2012 9:26

Katka2 (neregistrovaný)

Ano, v den nástupu, ale mně říkala úřednice, že e-mailem stačí.

• 12. 8. 2012 11:01

oj (neregistrovaný)

Ano, mailem v den nástupu má stačit. Otázkou je, jestli dotyčný zam-nec ÚP nevymazal Váš mail a teď mu chybí papír. Důkazní břemeno bude asi na Vás, aby jste na svém ÚP doložil, kdy a komu jste mail s hášením odesílal. I na úřadě jsou jen lidé, chybička se mohla vloudit nebo v době dovolených někdo zastupoval a hned může být pro vás malér.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).