Re: Ú.P.vyřazení z evidence
Máte povinnost oznámit úřadu práce nástup do zaměstnání nejpozději do 8 kalendářních dnů. Pokud v průběhu evidence využijete možnost přivýdělku, tzv. nekolidující zaměstnání, máte povinnost oznámit výkon nekolidujícího zaměstnání nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti.
Nesplnění těchto podmínek by mohlo vést k sankčnímu vyřazení, což by mohlo negativně ovlivnit vaši případnou další evidenci na úřadu práce.
Re: Ú.P.vyřazení z evidence
Ano, mailem v den nástupu má stačit. Otázkou je, jestli dotyčný zam-nec ÚP nevymazal Váš mail a teď mu chybí papír. Důkazní břemeno bude asi na Vás, aby jste na svém ÚP doložil, kdy a komu jste mail s hášením odesílal. I na úřadě jsou jen lidé, chybička se mohla vloudit nebo v době dovolených někdo zastupoval a hned může být pro vás malér.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 8. 2012 21:40
Dobrý večer.Jsem veden na Ú.P.,nepobírám ani podporu v nezaměstnanosti ani podporu v hmotné nouzi.Musím oznámit Ú.P. nástup do zaměstnání na zkrácený úvazek 80 hodin,když hrubá mzda nepřesáhne 4000kč? A když ano, tak do kolika dnů od nástupu do zaměstnání / mám smlouvu od 3. 8.,kdy jsem se dostavil na firmu a pracuji od 4. 8. 2012.Smlouvu mám sepsánu do konce roku 2012 s 3měsíční zkušební dobou. Abych Vám vysvětlil proč se dotazuji : Chtějí mě vyřadit z Ú.p.,že jsem nástup nenahlásil v den nástupu,ikdyž jsem e-mailem zprostředkovatelku o této události uvědomil písemně. Děkuji-Novotný