Re: seznamy společníků pro OSSZ
Přesně to, co jste vyjmenovala. Oficiální tiskopis neexistuje, jen doporučení volné formy.
Jméno jednatele a pokud máte za každý měsíc pojistné řádně odvedeno, tak stačí měsíc a poznámka "zaplaceno". OSSZ 892 to takto bere bez problémů.
Pokud zaplaceno nemáte, pak měsíc a částku pojistného (celkové pojistné za celou firmu), kterou společnost dluží.
Tato povinnost se vztahuje k ELDP 1+S (nebo kterémukoli, který končí S), protože tito členové stat. orgánu pak nemají započteny měsíce a výdělek v tom měsíci do doby důchodového pojištění (vykřížkují se). Pokud organizace dlužné pojistné uhradí do 3 let, pak se jim ELDP opravují a měsíce započtou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 8. 2012 13:41
Dobrý den,
čeká mě kontrola na OSSZ a v seznamu věcí, která mám předložit je i: seznamy společníků a členů statutárního orgánu a dozorčí rady obch. společnosti za jednotlivé měsíce a přehled kalendářních měsísů, za které tato společnosti neodvedla pojistné.
Jednatel je zaměstnán ve firmě má měsíční mzdu ze které mu odvádím soc. a zdrav. poj., odměnu neměl nikdy žádnou.
Nevíte někdo, co přesně si pod tím mám představit?
Děkuji