Seznamy společníků pro OSSZ

• (neregistrovaný)

12. 8. 2012 13:41

Dobrý den,
    čeká mě kontrola na OSSZ a v seznamu věcí, která mám předložit je i: seznamy společníků a členů statutárního orgánu a dozorčí rady obch. společnosti za jednotlivé měsíce a přehled kalendářních měsísů, za které tato společnosti neodvedla pojistné.
    Jednatel je zaměstnán ve firmě má měsíční mzdu ze které mu odvádím soc. a zdrav. poj., odměnu neměl nikdy žádnou.

Nevíte někdo, co přesně si pod tím mám představit?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2012 15:33

markov (neregistrovaný)

Re: seznamy společníků pro OSSZ
      Přesně to, co jste vyjmenovala. Oficiální tiskopis neexistuje, jen doporučení volné formy.
      Jméno jednatele a pokud máte za každý měsíc pojistné řádně odvedeno, tak stačí měsíc a poznámka "zaplaceno". OSSZ 892 to takto bere bez problémů.
      Pokud zaplaceno nemáte, pak měsíc a částku pojistného (celkové pojistné za celou firmu), kterou společnost dluží.
      Tato povinnost se vztahuje k ELDP 1+S (nebo kterémukoli, který končí S), protože tito členové stat. orgánu pak nemají započteny měsíce a výdělek v tom měsíci do doby důchodového pojištění (vykřížkují se). Pokud organizace dlužné pojistné uhradí do 3 let, pak se jim ELDP opravují a měsíce započtou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).