Re: seznamy společníků pro OSSZ
Přesně to, co jste vyjmenovala. Oficiální tiskopis neexistuje, jen doporučení volné formy.
Jméno jednatele a pokud máte za každý měsíc pojistné řádně odvedeno, tak stačí měsíc a poznámka "zaplaceno". OSSZ 892 to takto bere bez problémů.
Pokud zaplaceno nemáte, pak měsíc a částku pojistného (celkové pojistné za celou firmu), kterou společnost dluží.
Tato povinnost se vztahuje k ELDP 1+S (nebo kterémukoli, který končí S), protože tito členové stat. orgánu pak nemají započteny měsíce a výdělek v tom měsíci do doby důchodového pojištění (vykřížkují se). Pokud organizace dlužné pojistné uhradí do 3 let, pak se jim ELDP opravují a měsíce započtou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
12. 8. 2012 13:41
Dobrý den,
čeká mě kontrola na OSSZ a v seznamu věcí, která mám předložit je i: seznamy společníků a členů statutárního orgánu a dozorčí rady obch. společnosti za jednotlivé měsíce a přehled kalendářních měsísů, za které tato společnosti neodvedla pojistné.
Jednatel je zaměstnán ve firmě má měsíční mzdu ze které mu odvádím soc. a zdrav. poj., odměnu neměl nikdy žádnou.
Nevíte někdo, co přesně si pod tím mám představit?
Děkuji