Re: Výpovědní lhůta,odstupné
Nevím, jestli jsem vás pochopila správně. V srpnu dostal výpověď s tím, že už pro něj není práce, bude tedy po celou výpovědní dobu placen průměrem. Konec výpovědní doby je 31.10. Za srpen dostane mzdu za dny, kdy pracoval, a náhradu mzdy za ostatní pracovní dny. V září dostane za celý měsíc náhradu mzdy. V říjnu náhradu mzdy a odstupné, spočítané podle průměru z III.Q. Odhlášky 31.10.
Vznikne mu nárok na 10/12 roční dovolené, takže v případě, že mu ji zaměstnavatel včas nenařídí čerpat, proplatí v říjnové mzdě.
Možná jsem vás nepochopila a pracovní poměr skončil dohodou a všechno je jinak. Záleží na tom, co přesně spolu zaměstnavatel se zaměstnancem sepsali. Jestli odstupné ve výši pětinásobku mzdy nebo tříměsíční odstupné a odměny ve výši dvojnásobku mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 8. 2012 10:15
Zaměstnanec dostal na zač.měsíce výpověď (org.změny), přísluší mu vyplacena 2měs.výp.doba + 3měs.odstupné. Jenže s tím, že už nemusí chodit, tedy k určitému datu na zač.měsíce. Mám i tento první měsíc, kdy ještě výp.doba neběží, zúčtovat celý nebo pouze poměrnou skutečně odchozenou část? Případně celou dvouměs.výp.dobu/mzdu a odstupné mám také zúčtovat hned v tomto měsíci a odhlášky podat hned k tomuto datu ukončení? Děkuji