Výpovědní lhůta,odstupné

• (neregistrovaný)

13. 8. 2012 10:15

Zaměstnanec dostal na zač.měsíce výpověď (org.změny), přísluší mu vyplacena 2měs.výp.doba + 3měs.odstupné. Jenže s tím, že už nemusí chodit, tedy k určitému datu na zač.měsíce. Mám i tento první měsíc, kdy ještě výp.doba neběží, zúčtovat celý nebo pouze poměrnou skutečně odchozenou část? Případně celou dvouměs.výp.dobu/mzdu a odstupné mám také zúčtovat hned v tomto měsíci a odhlášky podat hned k tomuto datu ukončení? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2012 10:34

all (neregistrovaný)

Re: Výpovědní lhůta,odstupné
      Dostal výpověď nebo jste uzavřeli dohodu ?

I kdyby "už nemusel chodit" při výpovědi by běžela výpovědní doba a placen by byl průměrem. Při dohodě by skončil k libovolnému datu.

• 13. 8. 2012 10:36

Líba (neregistrovaný)

Re: Výpovědní lhůta,odstupné
      Nevím, jestli jsem vás pochopila správně. V srpnu dostal výpověď s tím, že už pro něj není práce, bude tedy po celou výpovědní dobu placen průměrem. Konec výpovědní doby je 31.10. Za srpen dostane mzdu za dny, kdy pracoval, a náhradu mzdy za ostatní pracovní dny. V září dostane za celý měsíc náhradu mzdy. V říjnu náhradu mzdy a odstupné, spočítané podle průměru z III.Q. Odhlášky 31.10.

Vznikne mu nárok na 10/12 roční dovolené, takže v případě, že mu ji zaměstnavatel včas nenařídí čerpat, proplatí v říjnové mzdě.

Možná jsem vás nepochopila a pracovní poměr skončil dohodou a všechno je jinak. Záleží na tom, co přesně spolu zaměstnavatel se zaměstnancem sepsali. Jestli odstupné ve výši pětinásobku mzdy nebo tříměsíční odstupné a odměny ve výši dvojnásobku mzdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).