Návrat do zaměstnání po mateřské dovolen

• (neregistrovaný)

13. 8. 2012 14:14

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, pracuji jako strážník MP, v listopadu nastupuji na mateřskou, v lednu mám očekávaný termín porodu a se svým zaměstnavatelem jsem se domlouvala že půl roku po porodu bych se chtěla vrátit do práce, ředitel MP mi však řekl, že jako strážník MP nemůžu nastoupit do práce dřív než 9 měsíců po porodu, proto by mě zajímalo jestlí ma pravdu a opravdu nemohu nastoupit již po půl roce. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2012 14:29

jo (neregistrovaný)

Re: návrat do zaměstnání po mateřské dov
      § 35 Podpůrčí doba u peněžité pomoci v mateřství v některých případech
      (1) U pojištěnky, která porodila, nesmí být podpůrčí doba u peněžité pomoci v mateřství kratší než 14 týdnů a nesmí skončit před uplynutím 6 týdnů ode dne porodu.
      Nevím ale, zda strážník MP má nějaké jiné omezení ...

• 13. 8. 2012 14:40

xy5

nevím, jaké jsou přesně prac. povinnosti strážníka městské policie, ale pravděpodobně zaměstnavatel by Vás odkázal na Zák. pr.:
      § 238-242

• 13. 8. 2012 14:44

RenataH (neregistrovaný)

To je podpůrčí doba u PPM, to je něco jiného. MP se pravděpodobně neřídí ani zákoníkem práce, ale spíš služebním zákonem, ne ? Řekla bych, že tam byste měla hledat.

• 13. 8. 2012 16:35

atreus

Strážníci městské policie jsou v pracovním poměru, neřídí se služebním zákonem.
      Napadlo mne, že těch 9 měsíců by mohlo třeba souviset se "Seznamem činností zákázaných těhotným a matkám do konce devátého měsíce po porodu" (pokud jej dané město vydalo a je v něm něco takového uvedeno.
      Zeptejte se ředitele, ať vám uvede, podle kterého zákobna a paragrafu nemůžete nastoupit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).