Sazba DPH u § 92e zákona o DPH

• (neregistrovaný)

13. 8. 2012 15:36

Naše stavební firma(s.r.o., jsme plátci DPH). staví rodinný dům. Majiteli fakturujeme částku se 14 % DPH.
    Naši subdodavatelé (zemní práce) nám vystavili fakturu v přenesené daňové povinnosti dle § 92e se sazbou daně 20%. Je to správně, anebo nám musí vystavit fakturu se sazbou DPH 14% , pokud se jedná o rodinný dům?
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2012 11:58

rr (neregistrovaný)

Re: Sazba DPH u § 92e zákona o DPH
      Ano, DPH u subdodávky má být uvedeno ve snížené sazbě.
      Vzhledem k tomu, že DPH vyčíslujete a odpovědnost za ní nesete vy,
      je na vás, aby byla spočtena správně a ve správné sazbě, bez ohledu na to, co vám uvádí váš subdodavatel.

• 14. 8. 2012 14:40

Gabuna... (neregistrovaný)

Ale subdodavatel dělá pro Vás a Vy si to pak vyfakturujete majitelům RD? Takže jestli je subdodavatel plátce a vy taky je to v 20% PDP.

• 12. 11. 2012 17:12

Martin Z. (neregistrovaný)

Řeším ten samý problém... Pro stavební firmu XY, s.r.o. děláme stavební práce subdodávkou na rekonstrukci školy... To že stavební firma XY, s.r.o. bude škole účtovat sazbu 14% je jasné, ale já jsem stavební firmě účtoval 20% PDP a faktura mi byla vrácena s požadavkem na 14% PDP. Nesouhlasím s tím, já přece nic nefakturuji žádné instituci spadající do 14% sazby DPH, navíc nemohu vědět co z té rekonstrukce nakonec bude, jestli škola nebo hotel...
      Je někde v zákoně tento příklad vysvětlen? Nikde jsem to nenašel. Pokud někdo ano, díky za nápovědu ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).