Re: HPP a srážková daň?
Má-li podepsáno, pak jednznačně zálohová daň.
Obvykle mají mzdové programy možnost volby zaškrtnutí jednotlivých položek a to: podepsal/nepodepsal, v případě, že podepsal, pak sleva na poplatníka, na dítě, na důchod .... atd.
Nemáte možnost zvolit zálohovou daň a neuplatňovat slevu na poplatníka?
Re: HPP a srážková daň?
dobrý den, děkuji za pomoc! změním na zálohouvou, to půjde. já jen při tom nízkém výdělku to nechtěla mít špatně a nevěděla, jestli tam nepatří ta srážková. prohlášení podepsáno, ale nechci na část měsíce uplatňovat slevu a program to zvoli po svém. opravím. děkuji ještě jednou!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 8. 2012 18:44
Dobrý den,
prosím o kontrolu: zadala jsem výplatu od 23.7.2012, nezadala jsem ale podepsané prohlášení - mzda vychází jen 2545 Kč - program mi dává srážkovou daň. Já jen ale nechci uplatnit slevu v tomto necelém měsíci. jde jen o chybné nastavení programu? - můžu změnit na zálohou, aby šlo do ročního zúčtování, nebo tam opravdu patří srážková? Prohlášení mám podepsané od 23.7.2012. (omlouvám se, začínám). moc děkuji.