Re: exekuce výživné
U jednorázových pohledávek/závazků jsem se z rozsudků dočetl, že se počítá s přepočtem Kč/Euro nákup valut dle sazebníku ČNB k prvnímu dni měsíce, v němž je vyhlášen rozsudek. U výživného/opakovaného plnění nevím, jestli je v kurzovém přepočtu nějaká změna, na vašem místě bych starost nechal soudu - § 288 OSŘ.
§ 288 OSŘ
Požádá-li o to plátce mzdy, oprávněný nebo povinný, určí soud, jaká částka má být v příslušném výplatním období ze mzdy povinného sražena, a je-li více oprávněných, kolik z ní připadne na každého z nich.
Pokud byste se od soudu/jakkoli dozvěděla, k jakému dni se počítá kurz, předem díky za předání info sem. Potom by odpověď zněla sečíst vše dohromady a lze srazit maximálně částku ve výši pro přednostní pohledávky. Program pro výpočet srážky v Excelu:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2012 6:41
Prosím o radu. Zaměstnankyni z SK přišla exekuce na výživné v eurech. Přišla ji jedna exekuce, kde je vyčíslená částka na každé dítě (ze tří), kde dluží výživné + je ještě vyčíslené běžné výživné. Mám vše sečíst dohromady? Vůbec nevím, jak to mám udělat. Všechno se to týká jedné exekuce. děkuji za jakoukoliv radu