Exekuce výživné

• (neregistrovaný)

14. 8. 2012 6:41

Prosím o radu. Zaměstnankyni z SK přišla exekuce na výživné v eurech. Přišla ji jedna exekuce, kde je vyčíslená částka na každé dítě (ze tří), kde dluží výživné + je ještě vyčíslené běžné výživné. Mám vše sečíst dohromady? Vůbec nevím, jak to mám udělat. Všechno se to týká jedné exekuce. děkuji za jakoukoliv radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2012 10:07

... (neregistrovaný)

Re: exekuce výživné
      U jednorázových pohledávek/závazků jsem se z rozsudků dočetl, že se počítá s přepočtem Kč/Euro nákup valut dle sazebníku ČNB k prvnímu dni měsíce, v němž je vyhlášen rozsudek. U výživného/opakovaného plnění nevím, jestli je v kurzovém přepočtu nějaká změna, na vašem místě bych starost nechal soudu - § 288 OSŘ.
      § 288 OSŘ
      Požádá-li o to plátce mzdy, oprávněný nebo povinný, určí soud, jaká částka má být v příslušném výplatním období ze mzdy povinného sražena, a je-li více oprávněných, kolik z ní připadne na každého z nich.

Pokud byste se od soudu/jakkoli dozvěděla, k jakému dni se počítá kurz, předem díky za předání info sem. Potom by odpověď zněla sečíst vše dohromady a lze srazit maximálně částku ve výši pro přednostní pohledávky. Program pro výpočet srážky v Excelu:
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).