Re: exekuce výživné
U jednorázových pohledávek/závazků jsem se z rozsudků dočetl, že se počítá s přepočtem Kč/Euro nákup valut dle sazebníku ČNB k prvnímu dni měsíce, v němž je vyhlášen rozsudek. U výživného/opakovaného plnění nevím, jestli je v kurzovém přepočtu nějaká změna, na vašem místě bych starost nechal soudu - § 288 OSŘ.
§ 288 OSŘ
Požádá-li o to plátce mzdy, oprávněný nebo povinný, určí soud, jaká částka má být v příslušném výplatním období ze mzdy povinného sražena, a je-li více oprávněných, kolik z ní připadne na každého z nich.
Pokud byste se od soudu/jakkoli dozvěděla, k jakému dni se počítá kurz, předem díky za předání info sem. Potom by odpověď zněla sečíst vše dohromady a lze srazit maximálně částku ve výši pro přednostní pohledávky. Program pro výpočet srážky v Excelu:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=885360
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
14. 8. 2012 6:41
Prosím o radu. Zaměstnankyni z SK přišla exekuce na výživné v eurech. Přišla ji jedna exekuce, kde je vyčíslená částka na každé dítě (ze tří), kde dluží výživné + je ještě vyčíslené běžné výživné. Mám vše sečíst dohromady? Vůbec nevím, jak to mám udělat. Všechno se to týká jedné exekuce. děkuji za jakoukoliv radu