Re: ZP za přečerpanou dovolen-prosím p.J
Bohužel vám neporadím. Sice mám Helios, ale Orange. Samozřejmě by mělo být ZP odvedeno za 7 dní, to uvažujete správně, ale jak to do programu dostat, nenapadá mě. Ale na vašem místě bych určitě zavolala do Prahy, tak jsou vždy ochotni poradit. Pokud nenáte na Hot-line Helios číslo - 244 104 155.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
14. 8. 2012 10:41
Dobrý den, ptala jsem se už včera, kde mi byla potvrzená moje úvaha:
zam-nec měl přečerpanou dovolenou v délce 7,5 dne. Ale ve mzdách (HeliosRed) to počítá takto.
V přehledu pro ZP je uvedeno:
NV 8 KD : zaměsnance 13,5% z 1935,48=261,29.
Ve skutečnosti ale nepočítá, jak uvádí 8 dní NV ale 7,5 dní (8000Kč/31*7,5=1935,48).
Ale mělo by počítat v délce 7 dní NV, podle mě by mělo být: 8000/31*7=1806,45 a 13,5% by mělo být 243,87Kč.
Paní Jasná, poprosila jsem Vás v nadpisu, protože se mi zdá, že jste jednou uvedla, že také má Helios Red. Procházela jsem v programu číselkníky, nastavení, ale nikde jsem nenašla, jak si přenastavit, aby program počítal správně.
Pokud bych to takto nechala, to by znamenalo, že bych zam-ci srazila asi o 15-20 Kč více (teď nevím přesně, kolik to je), co by to pro firmu znamenalo? Nějaký postih od jaké kontroly? Potřebuji udělat výplaty a nevím si s tím rady.
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den