Re: Mzdové účetní prosím o radu-dovolená
Ano, za předpokladu, že roční nárok je 25 dní a opravdu odpracuje min . 42 dní, tak vzniká nárok na 4 dny dovolené. Pokud bude mít např. nemoc nebo ošetřování, bude to jinak. Ale princip stejný - dovolená za odprac. dny - min. 21 = 1/12.
Ano máme 25 dnů. Já si to jen počítám předběžně, protože používáme program Vema a tady mi vyjíždí 18,5 dne, tak nevím jestli to je jako počítaný k tomu červenci 2012 a pak jestli se to k tomu říjnu přepočítá správně samo a nebo jestli nemám v programu něco špatně zadaný. Dělám ve Vemě totiž krátce. I když teĎ jsem koukla na lístky do minulosti a vypadá, že se to vypočítává vždy k tomu měsíci, takže v říjnu by to mohlo být správně.
Děkuji, vypadá to tak, že to je ve Vemě správně, zmátlo mě, že když mám někoho celý rok na RD, že mu tam Vema píše 25 dnů nárok, což vlastně nemá, když neoddělal ještě ani den v tom roce, ale na konci roku se to automaticky vynuluje. Prostě Vema počítá, jako by ten člověk ten měsíc nastoupil do práce a pak postupně odečítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2012 10:56
Dobrý den, poradíte mi jestli počítám správně když se paní vrátí z rodičovské dovolené 31.10.2012, tzn. že RD měla do 30.10.2012, tak neodpracuje do konce roku 60 pracovních dnů, tzn. že by se nemělo postupovat, jako že by se dovolená měla krátit a bude se vycházet z toho, že oddělala celkem 44 prac. dnů, což 44/21=2 tedy že má nárok jen na 2/12 dovolené tedy 4,16dne tedy 4 dny . Počítám správně? Nebo postupuji chybně. Děkuji všem za odpověď.