Re: program stereo a dodat. daň přiznání
Možností je víc. Jednak jsou ve stereu speciální druhy pro dodatečné daňové přiznání - viz nápověda v programu. Jinou možností je zadat pro dodatečně dopsané doklady datum, které NEMÁTE obsaženo v dosavadních DUZP - uvedu příklad: Do řádného přiznání za červen jste zahrnula doklady s DUZP od 5/6 do 29/6. Nyní jste našla doklad pro dodatečné přiznání - zadáte jej tedy s datem 30/6. Pokud si pak vyjedete přiznání JEN za datum 30/6, máte podklad pro dodatečné přiznání. Pokud si vyjedete kdykoliv podklady za období 1-29/6, máte podklad pro původní řádné přiznání. A pokud zadáte období 1-30/6, vyjede vám program, jak to mělo být správně, tj. součet řádného i dodatečného přiznání.
Re: program stereo a dodat. daň přiznání
PS: Pokud použijete druhou možnost, doporučuji si ta data (datumy) a způsoby jejich použití někde poznamenat, třeba na záznamní povinnost, abyste to v případě potřeby dokázala kdykoliv doložit a vysvětlit :-) Já to řeším tak, že pro dodatečné přiznání používám jinak nevyužívané políčko zakázka, kde např. D1206 by značilo Dodatečné přiznání za 2012 šestý měsíc. K poznámce k D1206 si poznamenám, jak jsem to vymyslela s těmi datumy :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
14. 8. 2012 14:29
Prosím o radu,
ještě jsem dodat. přiznání nedělala!!!!!
Uplatňovala jsem si na řádku 1 službu, která už podléhá přenesení daň. povinnosti. (jde o službu z EU)
jak v tomto programu opravit tuto chybu a chybně uplatněnou částku donutit na řádek č.5 a zároveň č.43.
Při řádném daňovém přiznání to zaúčtovat umím, ale nevím si rady jak vstoupit do programu s opravou a vytvořit rozdíl v dodatečném DPH.
Děkuji mockrát