Ukončení PP dohodou

• (neregistrovaný)

14. 8. 2012 15:05

Zdravím všechny personalistky, prosím, když zaměstnanec skončí prac.poměr dohodou - z důvodu nadbytečnosti - §52, dostane 3 měsíční odstupné. Jak se k němu postaví úřad práce? Zaregistrují ho s podporou, nebo bez?

Děkuji za reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2012 15:52

Kara (neregistrovaný)

Re: ukončení PP dohodou
      Na počátku se k tomu krácení či nekrácení podpory při dohodě z organizačních důvodů stavěly ÚP v různých krajích různě. V některém kraji dostaly ÚP pokyn, že když je dohoda z org. důvodů, podpora nemá být krácená. V jiných krajích tento pokyn ÚP nedostaly a vyložily si to tak, že jde o dohodu, a proto budou podporu krátit. V takovém případě ale člověk mohl podat žádost, aby důvod - tj. organizační důvod - byl zařazen mezi vážné důvody a podpora mu byla přiznána nekrácená. Nevím, jak se k tomu staví ÚP teď, ale podpora by měla být nekrácená (pokud splní podmínky pro její přiznání-myslím že to je 12 měsíců pojištění v posledních 3 letech, ale nevím to jistě), ale její vyplácení bude odsunuto až uplynou měsíce, v jejich počtu dostal odstupné.

• 14. 8. 2012 19:52

RenataH (neregistrovaný)

Já jenom doplním Karu - jednou z podmínek pro přiznání podpory je pojištění 12 měsíců v uplynulých 2 letech

• 15. 8. 2012 12:46

Ivo (neregistrovaný)

doplním - povedlo se mi dnes dovolat na ÚP Karviná, a ujistili mě, že pokud v dohodě bude jasno, že je to pro nadbytečnost, nebude se podpora krátit, jenom se posune o 3 měsíce, kdy bude čerpat odstupné. (podmínka 12 měs.pojištění je splněna)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).