Rodičovská dovolená a zaměstnání

• (neregistrovaný)

14. 8. 2012 21:53

Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené a chtěla bych pracovat. Má na moje zaměstnání (a pokračování mateřskě) vliv, že mám dítě ve školce? Co jsem si našla, tak nemůžu být zaměstnaná u stejného zaměstnavatele na stejnou práci na HPP, ale mohu vykonávat jinou. Mohu být u jiného zaměstnavatele a dělat stejnou práci na HPP? Nebo to musí být něco jiného? Mohu vůbec pracovat na HPP? Děkuji vám za odpovědi, Jarka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2012 7:19

xy5

Re: Rodičovská dovolená a zaměstnání
      Pokud se vrátíte ke stejnému zam-teli a budete pracovat na smlouvu, ze které jste odešla na MD, RD, tak již nebudete na rodič. dovolené, ale budete opět "běžnou zam-kyní"
      Pokud jste na rodič. dovolené (do 3 let dítěte) a chcete si najít nějaké příl. zaměstnání, tak můžete. Jen musíte si určit, u kterého zam-tele podepíšete daň. prohl. /nesmíte ho mít podepsané u více zam-telů současně/
      HPP již neexistuje, jako neexistuje VPP - zákon zná již jen pracovní poměr nebo dohodu o prac. činnosti nebo dohodu o provedení práce

• 15. 8. 2012 8:41

JarkaK (neregistrovaný)

Dekuji za odpoved. Takze mohu byt zamestnana u jineho zamestnavatele, mit dite ve skolce a zaroven byt na rodicovske (a brat za to penize)?

• 15. 8. 2012 8:49

Líba (neregistrovaný)

S tou školkou záleží na tom, jestli pobíráte rodičovský příspěvek už podle nových předpisů nebo ještě podle starých.

• 15. 8. 2012 9:17

xy5

nevím, co myslíte pod pojmem"rodičovská"
      za rodičovskou dovolenou se žádné peníze neberou (volno u zam-tele)
      za rodič. příspěvek se peníze berou (od státu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).