Pronájem bytu

• (neregistrovaný)

15. 8. 2012 7:36

Dobrý den, měl bych par otázek. Tenhle měsíc kupuji byt beru si na něj hypotéku a chtěl bych ho pronajímat. A dočetl jsem se ze jde uplatňovat odpisy na byt. A do budoucna bych chtěl mít těch bytu víc . Teď jsem zaměstnanec na dobu neurčitou. Jak byste mi doporučovali ten byt pronajímat jako Fo nebo jako Osvc ? Pač u každého jsou nějaké výhody a nevýhody.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2012 10:35

V. (neregistrovaný)

Re: Pronájem bytu
      pokud to není váš hlavní příjem držela bych se raději §9, není z příjmu povinnost platit sociální a zdravotní. dále si myslím, že výhodnější je používat procento (25%) paušální výdaje. Odpisy se týkají pokud byt vložíte do majetku...a má to i nevýhodu až ho jednou prodáte tak to zdaníte.

• 16. 8. 2012 10:55

Milan001 (neregistrovaný)

A když bych to časem měl jako hlavní příjem ? ... a paušální vydaje ? myslíte že je to lepší? ... a když bych ho odepisoval a pak prodal kolik bude dělat to zdanění děkuji

• 16. 8. 2012 11:24

1234a (neregistrovaný)

to je zase nesmyslů:-(( jediné správné info je, že se zatím z §9 neodvádí pojistné.
      nejde o to, jestli je to hlavní příjem nebo ne. hlavně o to, jestli se pronajme bez dalších služeb, pak by to muselo do §7.
      procento u §9 není 25, ale 30%.
      pokud podle §9 zdaňuji, i když odepisuji, při prodeji nedaním, pokud vlastním více než 5 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).