Re: Místo výkonu práce
No ano, musíte se domáhat přidělení práce na pracovišti, které máte smluvené v pracovní smlouvě. Takže byste měl zaměstnavateli, vedoucímu atd. říct, že nepřistupujete na změnu ohledně místa výkonu práce a nepřijdete na novou adresu, ale že se dostavíte na původní adresu. Asi byste měl mít nějakého svědka. Případně odtud zavolat do práce, že tam jste a čekáte. A kdybyste měl jít vykonat práci na novou adresu, tak by to pro Vás byla pracovní cesta s cesťákem.
Ale jste si jistý, že chcete skončit? Nestojí Vám ta práce za to, abyste ve stejném městě místo do jedné ulice chodil nebo dojížděl do jiné ulice? Nebo máte něco lepšího?
>>>Pořád platí, že jakékoliv změny ve smlouvě musí být
>>>se
>>>souhlasem obou stran.
>>>Pokud nechcete přejít, tak nepřejdete a dostanete
>>>výpověď.
>>>Ředitelé obvykle tvrdí všelijaké nesmysly.
>>
>>Jde mi především o kroky z mé strany, protože ředitel
>>mi sám výpověď nebude chtít dát a bude chtít, abych
>>po
>>1.9. chodil na nové pracoviště. . Mám chodit na
>>původní, neexistující pracoviště?
>
>No ano, musíte se domáhat přidělení práce na
>pracovišti, které máte smluvené v pracovní smlouvě. Takže byste
>měl zaměstnavateli, vedoucímu atd. říct, že
>nepřistupujete na změnu ohledně místa výkonu práce a nepřijdete
>na novou adresu, ale že se dostavíte na původní
>adresu. Asi byste měl mít nějakého svědka. Případně odtud
>zavolat do práce, že tam jste a čekáte. A kdybyste měl
>jít vykonat práci na novou adresu, tak by to pro Vás
>byla pracovní cesta s cesťákem.
To je právě ta otázka, jestli má na to právo. Služební cesta nemůže být na několik let, alespoň tak tomu rozumím.
>Ale jste si jistý, že chcete skončit? Nestojí Vám ta
>práce za to, abyste ve stejném městě místo do jedné
>ulice chodil nebo dojížděl do jiné ulice? Nebo máte něco
>lepšího?
Jistý si úplně nejsem a nic nemám, půjdu na pracák.
Je to časová shoda náhod, jinak bych šel bez řečí, ale při přípravě nového pracoviště se vyskytly požadavky, které nejsem ochoten plnit. Takže očekávám větu - pokud se Vám to nelíbí, tak běžte, lidí je dost.
Nevím, o jaké nepřekousnutelné požadavky jde, ale osobně bych místo pracáku volila práci, byť na jiném místě ve městě. Odstupné se utratí, podporu dostanete až za pár měsíců (bude odsunutá kvůli odstupnému) a může stát, že na pracáku zkysnete na dlouho, budete muset chodit dělat zadarmo prospěšné práce nebo nakonec vezmete práci za mnohem méně peněz než máte tady nebo budete dojíždět někam dál. A šla bych jinam teprve až bych si sehnala něco lepšího.
Víte, je to něco podobného, jako když u účetních šéf, který nerozumí účetnictví, nezná ZP nutí dělat věci, které jsou v rozporu se vším ap. Prostě někdy ta nádoba není bezedná.
Odstupné bych rozhodně neutratil, umím plánovat výdaje.
Ale stejně to neudělám a to z jednoho důvodu, který mi došel až večer: on by ty peníze za 2+3 sebral zbývajícím spolupracovníkům a poštval by je proti mně. A tak silná osobnost nejsem.
Těžko soudit. Jirka nechce kolegům uškodit a faktem je, že by o ty jeho peníze zaměstnavatel zkrátil je. Většinou to tak bývá u menších firem, někde se ty peníze vzít musí. A přiznám se, že já být tím kolegou, na Jirku bych se trochu zlobila. Radši bych se snažila šéfa přesvědčit, že by bylo lepší dělat věci jinak, protože tak jak chce on to zákon nedovoluje a mohl by z toho být malér. Ať si to šéf nechá projít hlavou.
To je ten průšvih, že tam pracovat chci.
Jenže mi teď ruply nervy a tak jsem si ověřoval co a jak, abych neudělal zbytečnou chybu, kdyby došlo k nejhoršímu.
Ostatní kolegové (spíše kolegyně) jsou rády, že mají práci nebo mají smlouvy na dobu určitou nebo se budou vracet z pracáku po prázdninách.
Pokud tam pracovat chcete a místo pracoviště Vám celkem vyhovuje (nestěhujete se daleko, vyhovuje dojíždění a tak) a vyhovuje i práce a peníze (a nic jiného stejně nemáte), tak myslím není moc co rozmýšlet. Odstupné sice je problém zaměstnavatele, ale jak píšu výše, někde se ty peníze vzít musí a kolegové by na to doplatili. Nejste jediný, koho občas zaměstnavatel štve (a věřte, že zaměstnavatel si říká opačně totéž).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2012 8:00
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda pořád platí, že pokud je místo výkonu práce uvedeno včetně ulice a čísla, tak není možné "jenom" tak přesunout zaměstnance na novou adresu, na opačném konci města.
A druhá otázka: vedení si je natolik jisté samo sebou, že případný dodatek dává k podpisu třeba až 14 po přestěhování (již to tak jednou bylo, tehdy jsme přešli dobrovolně).
Pokud tedy nechci přejít, jaký postup je nejlepší a zákonný?
Ředitel tvrdí, ať adresu neřešíme, že to má "pošéfované" s právničkou