Re: Proplácení dovolené na mateřské
Dovolená nelze proplácet, musí se čerpat. Požádáte zaměstnavatele tak, aby čerpání dovolené navazovalo na konec mateřské dovolené. Kolik té dovolené bude záleží na přesných datech začátku a konce PPM.
Otec má nárok na ošetřovné, až budete v porodnici.
Re: Proplácení dovolené na mateřské
Děkuji moc.
Takže stačí, když během druhé mateřské dovolené požádám zaměstnavatele o čerpání dovolené. Druhá rodičovská mi tím pádem začne až po tom čerpání dovolené v práci. Chápu to tak správně, že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2012 8:44
Dobrý den, prosím o radu.
Jsem na mateřské s jedním dítětem a čekám druhé. Jsem normálně v evidenci u zaměstnavatele. Slyšela jsem, že když půjdu na druhou mateřskou, tak mám opět nárok na proplácení dovolené. Chtěla jsem se zeptat, kdy mám o to proplácení zaměstnavatele požádat, abych to stihla v termínu. Ovšem pokud mám na to opravdu nárok.
A pak jsem se chtěla ještě zeptat, zda otec dítěte má nárok na nějaké volno po porodu, když já budu v nemocnici a někdo se bude muset postarat o naše první dítě. Má nárok manžel na nějaký paragraf?
Děkuji moc za případné rady.