Jak přeúčtovat

• (neregistrovaný)

15. 8. 2012 11:21

Prosím po kontrole auditora mám doporučeno udělat nějaké opravy v účetnictví např přeúčtovat na jiný účet stravenky. Můžu normálně napat do účetního deníku oprava účtování a přesunout tu položku na jiný účet? Já jen aby mě ten auditor zase nesepsul, že se to tak dělat nesmí.-((

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 8. 2012 12:01

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: jak přeúčtovat
      Nejlépe se domluvit s auditorem :-) Předpokládám, že se to týká r.2012. Nejjednodušší je přes ID udělat souhrnně, tak jak píšete. Můžete doložit i soupisem účtu vyjetým ze sw, aby bylo vidět, kterých jednotlivých dokladů se to týká. Od opravy už budete účtovat doklady na účet dle auditora. Tím by neměly být porušeny zásady, jak povinně vést účetnictví, a to "že se uct musí vést správně, úplně, průkazně, srozumitelně a přehledně, způsobem zaručujícím trvalost účetních záznamů". A ještě si opravte obsah účtu ve vaší účetní osnově. Při otvírání jednotlivých už uzavřených měsíců a opravování v nich, by mohl nastat problém s již odevzdanými Výkazy v průběhu roku, např. bankám, vedení společnosti, investorům atd. Vždy, pokud to není zásadní chyba, je lepší měnit čísla účtů na začátku roku, ne v průběhu a u změn účetních metod to ani během roku nelze.

• 15. 8. 2012 22:18

frape (neregistrovaný)

Re: jak přeúčtovat
      Děkuji, výkazy jsou v pořádku ...dle mého jsou to jen kosmetické úpravy..ale když pán velí...přeúčtuju.-)))díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).