Re: Přenesení daňové povinnosti
Dobrý den,
nevím v čem účtujete, ale já si volím ten revercharge již v kodu pro DPH a pak mi to DPH nepočítá a ještě si volím typ, aby mi program vyjel tu evidenci k DPH za dodavatele případně odběratele. Na faktruře jako dodavatel uvedu větu, kterou jste zmínila výše, případně uvádím i kod u stavebních a montážních prací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
15. 8. 2012 14:11
Poprvé vystavuji fakturu v režimu přenesené daňové povinnosti. Vyřadili jsme starou výpočetní techniku a máme fakturovat firmě s odpady 190 kg za 722,-
Co má být uvedeno na faktuře? Systém mi nedovoluje abych uvedla procentní DPH na faktuře, můžu tam dát jen 0% , ale četla jsem , že se tam má uvádět 20% /samozřejmě částka se nesmí vypočítat, to vím/. A musí být na faktuře někde napsáno, že to je podle přílohy č.5? Mně to nabízí jen podle paragrafu 92 zákona o DPH je povinnen doplnit a přiznat daň plátce, pro kterého je plnění uskutečněno.