Re: Přenesení daňové povinnosti
Dobrý den,
nevím v čem účtujete, ale já si volím ten revercharge již v kodu pro DPH a pak mi to DPH nepočítá a ještě si volím typ, aby mi program vyjel tu evidenci k DPH za dodavatele případně odběratele. Na faktruře jako dodavatel uvedu větu, kterou jste zmínila výše, případně uvádím i kod u stavebních a montážních prací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2012 14:11
Poprvé vystavuji fakturu v režimu přenesené daňové povinnosti. Vyřadili jsme starou výpočetní techniku a máme fakturovat firmě s odpady 190 kg za 722,-
Co má být uvedeno na faktuře? Systém mi nedovoluje abych uvedla procentní DPH na faktuře, můžu tam dát jen 0% , ale četla jsem , že se tam má uvádět 20% /samozřejmě částka se nesmí vypočítat, to vím/. A musí být na faktuře někde napsáno, že to je podle přílohy č.5? Mně to nabízí jen podle paragrafu 92 zákona o DPH je povinnen doplnit a přiznat daň plátce, pro kterého je plnění uskutečněno.