Re: Paušální výdaje procentem a povinnos
Dobrý den, máte povinnost vést evidenci příjmů, potom knihu pohledávek a závazků, takže byste měl mít i veškeré fa vydané a přijaté, dále byste měl mít evidenci skladu. Úschovu dokladů upravuje zákon o účetnictví (pro podnikatele), kdy asi nejste plátcem DPH, jelikož se nezmiňujete, tak je doba pro archivaci dokladů bez vlivu zákona o DPH.
Doklady o nákupu materiálu, by jste měl určitě uchovávat pro případnou reklamaci, kterou bez dokladu asi těžko případně uplatníte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2012 21:03
Jsem řemeslník a uplatňuji paušální výdaje procentem. Zákazníkům fakturuji službu + materiál. Nebo fakturuji zakázku jako celek a zakázku přeprodám (se souhlasem zákazníka) dalším subjektům. Eviduji pouze vystavené faktury. Zajímá mě jaké povinosti mám vůči případné kontrole finančního úřadu.
1) Musím mít doklady o pořízení materiálu a popřípadě jak dlouho je musím schovávat po jeho spotřebování?
2) Musím sdělit kontrolorovi který subjekt mi vystavil fakturu (kterou neeviduji jelikož uplatňuji výdaje procentem) za zakázku kterou jsem mu přeprodal?
Děkuji za odpověď
M. Mlčoch