DPP ve výši 10.289,- Kč

• (neregistrovaný)

16. 8. 2012 9:29

Zaměstnanec v klasickém pracovním poměru, ze mzdy odvedeno správně ZP, SP a daň. K tomuto PP měl ještě DPP (v jednom měsíci 4/2012 vyúčtováno) ve výši 10.289,- Kč. Daň z DPP vypočtena a odvedena dohromady s PP, ZP a SP odvedeno POUZE z pracovního poměru. Měla jsem tu kontrolu z VZP, ta si toho, že DPP je 10.289,- Kč nevšimla, nedoměřila pojistné. Za měsíc se mi ovšem nahlásila na kontrolu OSSZ, a zde se obávám, že na DPP 10.289,- Kč příjdou. Dotaz: Musím zaměstnance na OSSZ přihlašovat, když už je přihlášen z PP ? Jestliže ano, jakým kodem ? Na ELDP se mu tato částka promítne jak ? Mohu pojistné z DPP doplatit se mzdami za 8/2012 ? Mám ho hlásit i na VZP, i když kontrola si ničeho nevšimla ? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2012 9:46

iva. (neregistrovaný)

Re: DPP ve výši 10.289,- Kč
      Asi je zbytečné ptát se, proč jste vyúčtování DPP nerozdělili na 2 částky aby nevznikla povinnost platit pojistné ...
      OSSZ přihlásit jako druh činnosti T.
      Pokud přihlásíte OSSZ, přihlásila bych i VZP. I když si kontrola ničeho nevšimla. Vy přece můžete zjistit dodatečné skutečnosti i po kontrole.
      ELDP bude druhý (bude mít 2 ELDP) - kde bude příjem jen za DPP.

• 16. 8. 2012 9:55

Soňa... (neregistrovaný)

====
      Paní Ivo, děkuji za odpověď, tehdy jsem úplně zapomněla na platnost nového zákona o DPP nad 10.000. Teď už hlídám vše poctivě.

• 16. 8. 2012 11:50

M. (neregistrovaný)

Proč přihlašovat na VZP, když je přihlášen na PP ? Nestačí poue odvést pojistné z DPP ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).