Re: DPP ve výši 10.289,- Kč
Asi je zbytečné ptát se, proč jste vyúčtování DPP nerozdělili na 2 částky aby nevznikla povinnost platit pojistné ...
OSSZ přihlásit jako druh činnosti T.
Pokud přihlásíte OSSZ, přihlásila bych i VZP. I když si kontrola ničeho nevšimla. Vy přece můžete zjistit dodatečné skutečnosti i po kontrole.
ELDP bude druhý (bude mít 2 ELDP) - kde bude příjem jen za DPP.
Re: DPP ve výši 10.289,- Kč
Proč přihlašovat na VZP, když je přihlášen na PP ? Nestačí poue odvést pojistné z DPP ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 8. 2012 9:29
Zaměstnanec v klasickém pracovním poměru, ze mzdy odvedeno správně ZP, SP a daň. K tomuto PP měl ještě DPP (v jednom měsíci 4/2012 vyúčtováno) ve výši 10.289,- Kč. Daň z DPP vypočtena a odvedena dohromady s PP, ZP a SP odvedeno POUZE z pracovního poměru. Měla jsem tu kontrolu z VZP, ta si toho, že DPP je 10.289,- Kč nevšimla, nedoměřila pojistné. Za měsíc se mi ovšem nahlásila na kontrolu OSSZ, a zde se obávám, že na DPP 10.289,- Kč příjdou. Dotaz: Musím zaměstnance na OSSZ přihlašovat, když už je přihlášen z PP ? Jestliže ano, jakým kodem ? Na ELDP se mu tato částka promítne jak ? Mohu pojistné z DPP doplatit se mzdami za 8/2012 ? Mám ho hlásit i na VZP, i když kontrola si ničeho nevšimla ? Děkuji za pomoc.