Re: Odstupné
Nemusíte souhlasit se změnou místa výkonu práce, které máte ve smlouvě. Pokud nepodepíšete dodatek ke smlouvě s jiným místem, tak nebudete dojíždět na jiné místo a firma to bude muset řešit. Buď se s Vámi dohodnou na ukončení poměru k nějakému dni z důvodu přemístění zaměstnavatele - pokud podepíšete tuto dohodu, pak pracovní poměr skončí dohodnutým dnem a náleží odstupné. Nebo se nedohodnete a firma Vám bude muset dát výpověď z důvodu přemístění - pak nejprve poběží výpovědní doba a pak teprve pracovní poměr skončí a náleží odstupné. Nevím, od kdy bude firma přestěhovaná, ale kdyby to mělo být třeba od září, tak by možná bylo nejlepší, kdybyste se dohodla na tom, že skončíte posledního srpna s tím, že Vám dají 5ti měsíční odstupné místo 3měsíčního. Každopádně dbejte na to, ať tam máte vždy uvedeno, že jde o přemístění zaměstnavatele. Kdybyste se dohodli na skončení jen tak bez důvodu, odstupné byste nedostala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
16. 8. 2012 9:52
Pracuji u firmy 5 let, ve smlouvě mám místo výkonu práce Brno. Firma se stěhuje do místa vzdáleného od Brna cca 35 km. Musím nadále dojíždět, nebo mi náleží osdtupné.Pracuji na zkrácený úvazek a jsem ČID.