Re: Odstupné
Nemusíte souhlasit se změnou místa výkonu práce, které máte ve smlouvě. Pokud nepodepíšete dodatek ke smlouvě s jiným místem, tak nebudete dojíždět na jiné místo a firma to bude muset řešit. Buď se s Vámi dohodnou na ukončení poměru k nějakému dni z důvodu přemístění zaměstnavatele - pokud podepíšete tuto dohodu, pak pracovní poměr skončí dohodnutým dnem a náleží odstupné. Nebo se nedohodnete a firma Vám bude muset dát výpověď z důvodu přemístění - pak nejprve poběží výpovědní doba a pak teprve pracovní poměr skončí a náleží odstupné. Nevím, od kdy bude firma přestěhovaná, ale kdyby to mělo být třeba od září, tak by možná bylo nejlepší, kdybyste se dohodla na tom, že skončíte posledního srpna s tím, že Vám dají 5ti měsíční odstupné místo 3měsíčního. Každopádně dbejte na to, ať tam máte vždy uvedeno, že jde o přemístění zaměstnavatele. Kdybyste se dohodli na skončení jen tak bez důvodu, odstupné byste nedostala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 8. 2012 9:52
Pracuji u firmy 5 let, ve smlouvě mám místo výkonu práce Brno. Firma se stěhuje do místa vzdáleného od Brna cca 35 km. Musím nadále dojíždět, nebo mi náleží osdtupné.Pracuji na zkrácený úvazek a jsem ČID.