Odstupné

• (neregistrovaný)

16. 8. 2012 9:52

Pracuji u firmy 5 let, ve smlouvě mám místo výkonu práce Brno. Firma se stěhuje do místa vzdáleného od Brna cca 35 km. Musím nadále dojíždět, nebo mi náleží osdtupné.Pracuji na zkrácený úvazek a jsem ČID.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2012 10:00

Kara (neregistrovaný)

Re: Odstupné
      Nemusíte souhlasit se změnou místa výkonu práce, které máte ve smlouvě. Pokud nepodepíšete dodatek ke smlouvě s jiným místem, tak nebudete dojíždět na jiné místo a firma to bude muset řešit. Buď se s Vámi dohodnou na ukončení poměru k nějakému dni z důvodu přemístění zaměstnavatele - pokud podepíšete tuto dohodu, pak pracovní poměr skončí dohodnutým dnem a náleží odstupné. Nebo se nedohodnete a firma Vám bude muset dát výpověď z důvodu přemístění - pak nejprve poběží výpovědní doba a pak teprve pracovní poměr skončí a náleží odstupné. Nevím, od kdy bude firma přestěhovaná, ale kdyby to mělo být třeba od září, tak by možná bylo nejlepší, kdybyste se dohodla na tom, že skončíte posledního srpna s tím, že Vám dají 5ti měsíční odstupné místo 3měsíčního. Každopádně dbejte na to, ať tam máte vždy uvedeno, že jde o přemístění zaměstnavatele. Kdybyste se dohodli na skončení jen tak bez důvodu, odstupné byste nedostala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).