Vyhledávání soukromých hovorů

• (neregistrovaný)

16. 8. 2012 10:21

Dobrý den, prosím ostatní o radu. Máme dovoleno používat služební mobil i k soukromým účelům. Vždy si ale musíme ozačit soukromý hovor na detailním výpise a peníze nám jsou strženy z platu. Je ale velmi náročné ve výpisech soukromé hovory vyhledávat. Jsou kolegové, kžeří mají výpis třba na 5 stránek, tak jim zabere spousta času než si ty hovory vyznačí.
    Nepoužíváte prosím Vás někdo nějaký software nebo nemáte někdo nějakou pomůcku, jak to, co nejjednodušeji "ošéfovat".
    Děkuji za Vaše nápady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2012 15:56

JirkaZ (neregistrovaný)

Re: Vyhledávání soukromých hovorů
      Napadá mne několik řešení.

1. převést výpis do Excelu, kde budou nastavena čísla, na které každý uživatel volá soukromě a pomocí vyhledávacích funkcí rozdělit účet na firemní a soukromý.

2. každý uživatel si pořídí vlastní telefon, který bude tarifikován podle firemních sazeb (tedy pokud jsou to sazby výhodné).

3. oficiálně nařídit, že soukromé hovory jsou zakázány a nekontrolovat to - jenom sledovat, jestli se účty pohybují v přijatelných mezích. Správa této agendy je totiž mnohdy dražší než výnos ze soukromých hovorů. Tak se to řešilo ve všech firmách, kde jsem působil.

• 17. 8. 2012 10:42

kájouš (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji za rady. Zní to velmi logicky, ale vedení chce vše sledovat, takže nám žádné limity určitě nepovolí. My máme 100 čísel, takže když bych měla každé číslo exportovat do Excelu, tak se z toho docela jistě asi zblázním .... Navíc to stejně záleží na poctivosti zaměstnanců, zda si označí vše. Nemůžu přece volat na všechna čísla, abych zjistila komu kdo volá.
      Spíš jsem myslela, jestli někdo nemá zkušenosti s tím, že O2 nabízí nějakou službu, která by toto jednoduše "ošéfovala". Kolegyně, která má IT, mobily a kancelářskou techniku na starosti mi tvrdí, že ne, ale mně se to přece jenom nezdá. Ze své zkušenosti již vím, že aby to nemusela zařizovat, tak řekne, že to nejde ..... a já tady budu týden sedět po večerech nad tím, abych udělala výpisy .....

• 17. 8. 2012 11:14

JirkaZ (neregistrovaný)

Na poctivost zaměstnanců asi žádný algoritmus neexistuje.

Podle mého by operátor (dokonce i O2) měl být schopen poskytnout datový soubor za všechna čísla. Ten vyexportovat do Excelu nikoliv po číslech, ale kompletní. V excelu pak připravit makro, které celý soubor rozdělí podle jednotlivých tel. čísel do listů. Tyto listy pak na základě přiřazení předdefinovaných čísel
      poskytnou rozřazení většiny hovorů na soukromé a služební. Zbytek pak již ručně.
      Zaúkolujte kolegyni z IT, alespoň bude mít co dělat.

T- mobile poskytuje bezplatně svým zákazníkům SW aplikaci, která umí něco podobného. Že by O2 bylo pozadu ? Jak přesně to funguje, nevím, protože jsem to nikdy nepotřeboval.

Nikdy jsem nepůsobil ve firmě, kde je podobné "vedení" jako to Vaše. Takto se prosperity firmy nedosahuje.

• 17. 8. 2012 7:34

EvaCe

nebo nastavte limit - pokud jej někdo provolá, tak platí vše nad tento limit
      u nás máme určený limit pro typ profese, který je dostačující pro firemní hovory - lety opravdu odzkoušeno
      jako limit můžete použít tzv. volné minuty a co bude navíc tak se platí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).