Ukončení PP dohodou a ÚP

• (neregistrovaný)

16. 8. 2012 12:02

Dobrý den , mám dotaz. Pokud ukončím PP dohodou a půjdu se přihlásit na ÚP, budu nějak znevýhodněna sazbou pro výpočet podpory v nezaměstnanosti než kdybych dostala výpověď od zaměstnavatele ?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 8. 2012 12:10

markov (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP dohodou a ÚP
      Ano.
      45% po celou podpůrčí dobu, pokud uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem ...
      Vážené důvody zde:
      http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch

• 16. 8. 2012 12:41

BáraK (neregistrovaný)

Zaměstnavatel pro nás nemá práci.Je tedy pro mě lepší,když mi dá výpověď ? On nemá stejně peníze a já se obávám, že je od něj nikdy nedostanu.

• 16. 8. 2012 12:37

Kara (neregistrovaný)

Pokud ukončíte dohodou bez vážného důvodu (např. péče o dítě), pak bude podpora krácená. Pokud ale půjde o vážný důvod nebo půjde o dohodu z důvodu nadbytečnosti, stěhování zaměstnavatele nebo rušení, podpora se nekrátí. Ale výplata této nekrácené podpory bude odsunuta, protože z těchto důvodů náleží odstupné, takže bude podpora vyplácena až po uplynutí příslušného počtu měsíců (ale to bude odsunuta i v případě výpovědi od zaměstnavatele z těchto důvodů).

• 16. 8. 2012 13:09

BáraK (neregistrovaný)

Děkuji za rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).