E301 U1 = zápočtový list

• (neregistrovaný)

16. 8. 2012 17:07

Dobrý den, pracoval jsem legálně na pracovní smlouvu celých 7 měsíců v Norsku.
    Podle MPSV návodu jsem poctivě přímo v Norsku, nechal si od norského zaměstnavatele potvrdit formulář PB 2105 a odnesl na norský úřad práce, kde jsem žádal o formulář E301.

Bylo mi řečeno, že všechno je v pořádku a norský úřad formulář PB 2015 poslal na hlavní úřad, nevím přesně jaký, který mi formulář
    E 301 posle poštou přímo z Norska.

2 měsíce se nic nedělo, čekal jsem na E 301 marně a když jsem urgoval žádost o E301 norský úřad, odepsal mi že mě E 301 pošle pouze když jim doložím poslední výplatní pásku a kopii příjmu a daní za rok 2011.
    Vůbec netuším proč to po chtějí, když všechny náležité údaje o mzdě, zaměstnanci, hrubá, čistá mzda prostě vše vyplnil zaměstnanec již do formuláře PB 2105. Navíc v českém manuálu MPSV se píše nechte si potvrdit PB 2105 a předlože na norském úřadě práce, tam Vam vystaví a pošlou domů poštou E 301

Otázka: Slouží E 301 současně i jako zápočtový list o odpracovaném období v zahraničí?

Nebo jsem měl speciálně žádat ještě o zápočtový list?

Naštěstí norskou pracovní smlouvu - originál - mám u sebe doma v CR.

Kam se mohu obrátit zde v Česku, pokud jsem přesvědčený že jsem v právu a Norské úřady me E 301 nevydají?

Navíc E 301 potřebuji ještě pro svoji zdravotní pojišťovnu zde
    v Česku.

Děkuji a těším se na Vaše cenné rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).