Re: starobní důchod
To mi ale vůůůbec nevadí, protože vy tady pomáháte opravdu hodně a já vím, jak mi kdysi bylo, když jsem se ptala na něco ohledně voleb - s tím, že je to jednorázové, jestli to někdo neví, abych to nemusela sáhodlouze hledat.
Navíc tenhle dotaz tu taky není několikrát denně.
Mějte se moc fajn.
Re: starobní důchod
Tak tolik zas o něj nestojíme. Myslím si, že může být rád, že ke starobnímu důchodu si může přivydělat a ne před nástupem vyskakovat, že nic dokládat nebude. V tomto případě bych ho raději nepřibírala, protože mám zkušenosti, že zrovna s rejpaly jsou problémy po celou dobu.
OT - Re: starobní důchod - DOTAZ
Můžu se zeptat?
tatínek je již několik let ve starobním důchodu,
nyní se mu naskytla možnost si přivydělat zedničinou pro jednu firmu při opravě jejich objektu
jestli jsem to dobře pochopila, tak má možnost:
DPP - pokud hrubá bude do 10.000,- tak se odvádí jen srážková daň 15% a žádné ZP a SP?
pokud by podepsal prohlášení, tak by se mu odečetla sleva na poplatníka a nebylo by to daněno srážkovou daní?
nebo je ještě i jiná varianta?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 8. 2012 10:50
Přibírám na DPP starobního důchodce, který mi odmítá donést rozhodnutí o přiznáná starobního důchodu. Jelikož je předpoklad, že odměna by odměna mohla být nad 10 000,-Kč, potřebuji vědět, zda nemá důchod dle § 31 (předčasný). Nevíte, který zákon ukládá zaměstnanci povinnost rozhodnutí o důchodu předložit? Děkuji.