Odstoupení od smlouvy za služby,poraďte

• (neregistrovaný)

20. 8. 2012 11:46

Dobrý den,
    na email mi přišla nabídka na registraci své firmy zdarma na obchodni-nabidky.cz Firmu jsem 18.7. zaregistrovala, domů mi přišel kod, který po zadání rázem udělal z mé firmy, firmu ověřenou. Pak jsem si omylem zaktivovala volitelné služby, které jsou placené ( šalamounsky zabalené v tom, že nabídky lze zadávat a k poptávkám se dostat je zcela zdarma,to mně zmátlo, zdarma ale není aktivace služby:-(... ) Ani nevím kdy přesně jsem si tam odfajfkovala tyto placené služby, ale 15.8. mi byla vystavena faktura ( rozhodně to bylo zpět oněch 14 dní kdy mohu bez udání důvodu zaktivované služby zrušit ). Jelikož provozuji dropshipping a nemám závratné příjmy tyto služby se mi nevyplatí. Napsala jsem jim e-mail, že jsem si služby zaktivovala omylem, fakturu, že samozřejmě zaplatím a dále bych chtěla tyto služby deaktivovat. Odkázali mně na jejich obecné podmínky http://obchodni-nabidky.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=57 a zde http://obchodni-nabidky.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=56 . Prosím poraďte mi jestli mám šanci se z této pasti dostat, mohu zrušit celou registraci vypovědět smlouvu? A jaká je lhůta? Ani žádnou písemnou smlouvu od nich nemám, přišel jen papír s kodem a pak až faktura :-( Nevím jaká mám práva ? Děkuji všem za odpověďi
    Katka A.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 8. 2012 23:26

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Odstoupení od smlouvy za služby,pora
      Jen se zeptám - v nějakém mailu se smlouvou nebo v dopise s kódem bylo upozornění na možnost odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů? Pokud ne, tak by se Vám měla prodloužit lhůta na odstoupení na 1 rok, protože podle rozhodnutí soudního dvora nelze považovat pouhý hypertextový odkaz na obchodní podmínky za stálý komunikační prostředek. Snad to platí stále...

• 21. 8. 2012 9:20

gustka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, email přišel po zaregistrování do katalogu....Děkujeme za registraci na OBCHODNÍ NABÍDKY. Váš účet je vytvořen a musí být aktivován před prvním použitím.
      Pro aktivaci účtu klikněte... jinak nic. Poté mi byl poslán na adresu provozovny kód, který mám zadat na jejich stránkách a tím dojde k tomu, že je firma označena jako ověřená, a pak už jen faktura. Nemám od nich žádnou smlouvu, (natož smlouvu o poskytnutých službách), ani emailem, ani poštou , přišla rovnou faktura. Napsala jsem email, že ty služby chci deaktivovat a odepsali mi toto :

Vážení, faktura kterou jste obdrželi byla vystavena zcela v souladu s Obecnými podmínkami portálu v návaznosti na služby Vámi zvolené při registraci. Veškeré informace o Vámi zvolených službách (včetně ceníku) jsou uvedeny jak v Obecných podmínkách, tak přímo na našem webu pod záložkou Naše služby. Od Vaší registrace nedošlo k žádným změnám ve způsobu účtování ani v ceně služeb Vámi zvolených. V případě, že bychom měnili ceník, či Obecné podmínky, budete o tom samozřejmě s dostatečným předstihem informováni.

Bohužel není možné okamžitě ukončit volitelné služby. Registrací na našem portálu jste si zvolil služby, které můžete využívat po dobu 1 roku. S ohledem na Váš přípis Vás upozorňujeme na skutečnost, že v případě, že nebudete chtít, aby došlo k prolongaci smlouvy o další rok či budete chtít zrušit některé z našich služeb, je potřeba smlouvu (či službu) písemně vypovědět a to 90 dnů před ukončením smlouvy. Více informací máte samozřejmě na našem portálu v sekci Naše služby a v Obecných podmínkách portálu.

MIDODA, s.r.o.

Splatnost faktury je koncem měsíce a já nevím co dělat a je mi jasné, že budou chodit další poraďte mi prosím jak na ně . Předem děkuji katka

• 21. 8. 2012 10:34

Pokud je to tak, že Vám byla nabídnuta registrace zdarma a pak jen odkaz na aktivaci bez upozornění, že aktivace je již zpoplatněna (pouze odkaz na obchodní podmínky), tak si myslím, že se jedná nekalou praktiku. Další věc je ovšem také to, že v obchodním podmínkách mají rozhodčí doložku.

Já osobně bych doporučil obrátit se na právníka.

• 21. 8. 2012 12:24

gustka (neregistrovaný)

O jakou doložku se prosím přesně jedná? Říkala jsem si , že zkusím poslat odstoupení od smlouvy, ale nevím...když ve skutečnosti žádnou smlouvu nemám ??

• 21. 8. 2012 13:49

http://obchodni-nabidky.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=56
      bod 4. Rozhodování sporů. Ovšem jak jsem psal, poradil bych se s právníkem...

• 21. 8. 2012 19:50

petr1 (neregistrovaný)

Ahoj všichni, kteří jste podvedemi touto společností, Tímto Vás žádám o společné jednání proti portálu obchodní nabídky.cz. Více prosím na http: //www.facebook.com/midoda.cz

• 14. 3. 2013 12:45

Šrámek (neregistrovaný)

>>>Pokud je to tak, že Vám byla nabídnuta registrace
      >>>zdarma a pak jen odkaz na aktivaci bez upozornění, že
      >>>aktivace je již zpoplatněna (pouze odkaz na obchodní
      >>>podmínky), tak si myslím, že se jedná nekalou
      >>>praktiku.
      >>>Další věc je ovšem také to, že v obchodním podmínkách
      >>>mají rozhodčí doložku.
      >>>
      >>>Já osobně bych doporučil obrátit se na právníka.
      >>
      >>O jakou doložku se prosím přesně jedná? Říkala jsem
      >>si
      >>, že zkusím poslat odstoupení od smlouvy, ale
      >>nevím...když ve skutečnosti žádnou smlouvu nemám ??
      >
      >
      >Ahoj všichni, kteří jste podvedemi touto společností,
      >Tímto Vás žádám o společné jednání proti portálu
      >obchodní nabídky.cz. Více prosím na http:
      >//www.facebook.com/midoda.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).