Re: nedouctovany doklad
A jak máte inventuru k 31.12.2011 v pkladně? Tam už to přeci muselo být vidět?Ale nejde jen o stav pokladny, tím, že to nemáte ve výnosech, tak jste zkrátila i daň z příjmů PO za loňský rok. Do uzavřeného roku už nemůžete účtovat, navrhuji vyčíslit rozdíl v inventuře a zdůvodnit ho, v roce 2012 doúčtovat 604, ale nedaňově a podat dodatečné daňové přiznání za rok 2011 a doplatit daň.
PPD jste měla zaúčtovat 211 x 604, 343....mrkněte se ještě na to DPH, v pokladně ho máte zaúčtovaný jako nárok, takže do DPH Vám to vstoupilo, ale bohužel je to uskutečněné ZP, takže dle mého bude i DPH špatně...
co se týče účtu 604 - mrkněte se do hlavní knihy, jestli se Vám to tam nepromíblo minusem, pokud totiž ano, tak musíte zdanit 2 x hodnotu na účtu 604 (co máte v pokladně špatně).... jinak postup jak píše V.e.n.d.y....
Dekuji za rady, firma je ve ztrate, tak ji aspon snizim...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 8. 2012 18:24
Dobry den....v roce 2011 jsem zauctovala do pokladny prijmovy doklad...mel byt na 604/211 a 343/211, dph se mi zauctovalo, 604 ne, tudis mi vznikl schodek ve vysi 6450,-kc..poradite mi co s tim, douctovat ted v roce 2012 nebo opravit jeste rok 2011? dekuji moc a jakym zpusobem