Re: Výpověď a nárok na odstupné
Přesně tak, pokud podepíšete dohodu, nenáleží Vám odstupné a prac.poměr končí dnem, na kterém se "dohodnete". Pokud byste se šla hlásit na ÚP, náleží Vám 45% podpory v nezam. po celou dobu nároku. Pokud byste dostala výpověď např. z důvodu nadbytečnosti, tak by Vám "mělo" náležet odstupné podle odprac. let - do 1 roku ve společnosti ve výši 1 měsíčního odstup., 1-2 roky ve výši 2měsíčního odstupného.. najdete to tady na BC v zákoníku.
Re: Výpověď a nárok na odstupné
To není přesné, pokud bude v dohodě uveden důvod, který zakládá nárok na odstupné, tj. např. nadbytečnost (ale je potřeba ho v dohodě uvést), je nárok na odstupné (stejně jako u výpovědi ze stejného důvodu)a podpora náleží nezkrácená (samozřejmě po vyčerpání odstupného)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
20. 8. 2012 21:55
Dobrý den,
můj zaměstnavatel mi dnes sdělil, že z důvodu nedostatku financí společnosti se musí ušetřit na mzdách a to těmito způsoby: odchod ze společnosti, snížení mzdy, zkrácení úvazku a tím i peněz, živnostenský list.
Já jsem se rozhodla odejít ze společnosti. Výpověd tedy bude dohodou. Zajímá mne, zda mám nárok na odstupné.
Děkuji za rady a odpovědi,
Lucie Š.