Re: pokladní doklad z min. roku
Člověk, který vede DE má na dokladu za hotové také datum a pokud je tam loňské, tak ani on si ho nemůže dát do peněžního deníku letos. Kdyby jste měla na dokladu DPH, pak byste mohla účtovat (ale to i ten Váš doklad o poštovném) na nějaký nedaňový účet. DPH lze uplatnit do 3 let od UZP.
Re: pokladní doklad z min. roku
Souhlasím, do podvojného účetnictví prostě náklady z roku 2011 dát nemůžete,pokud nemáte vytvořenu dohadnou položku. A pokud se jedná o pár korun,které nepořádný zaměstnanec někde vyštrachal, vrátila bych mu to, aspon si bude pamatovat, že doklady se musí dávat včas....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 8. 2012 7:46
Dobrý den.
Mám takový malý dotaz:
Mám doklad (bez DPH), který je z minulého roku. Můžu ho dát do nákladů i letos nebo ne? Pokud ne, je na to nějaký odstavec ze zákona, který mi to vysloveně zakazuje? Vím, že někteří účetní by to do nákladů tohoto roku dali, ale já bych tento doklad nejraději zahodila - jedná se o pár korun.
Děkuji za odpověď.