Re: 2xvystav. FA pod stejným č.,jiné čás
obávám se, že budete muset udělat dodatečné přiznání. Nevím, jakém programu pracujete,ale já pracuji v POHODě a ta upozornuje, že je pod jedným v.s. dvě faktury. takže když se mi něco stane takové stane, tak na to hned přijdu, popř. zavolám dodavateli co tedy platí. Z jejich strany chápu, že vám nechtějí udělat opravný dan.doklad,ale měla vám účetní z jejich firmy zavolat a domluvit se přímo s vámi. protože zaměstnanci např. zedníci, klempíři jsou šikovní řemeslníci ale účetnictví nerozumi.
Re: 2xvystav. FA pod stejným č.,jiné čás
ale to je podle mého problém dodavatele... když já - jako dodavatel - vystavím Fa a pak ji mám opravit, tak žádám odběratele o zaslání té původní faktury a až ji mám v ruce, tak ji teprve opravím.... oni mohou mít problém, kdyby přišla kontrola z FÚ k Vám a chtěli si "do kříže" zkontrolovat, jestli dodavatel eviduje fakturu (kterou oni vůbec nemají)..., tam pak dodavatel může mít problém a to vůbec nemluvím o tom, že jsou bordeláři, toto se při opravě faktury nesmí u dodavatele stát, že odběratel má 2 stejné faktury na jiné částky..... na vašem místě bych špatnou fakturu stornovala s datem 08/2012 a DPH srovnala v tomto měsíci... třeba přidá ještě někdo názor....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 8. 2012 11:44
Prosím o radu. V květnu 2012 jsme dostali 2 x fakturu pod stejným číslem, od stejného dodavatele. Původní Fa byla 162.000,- Kč. FA jsem si zaevidovala. Pak vystavili novou fakturu pod stejným číslem, ale s jinou částkou 143.000,- Kč. Kterou jsem si také zaevidovala. Nikdo mi totiž neřekl, že to je oprava té první faktury. Až nyní jsem zjistila, že faktura na 162.000,- neplatí a dodavatelská firma jí ani nemá v evidenci, za to já jí mám a uplatnila jsem i odpočet DPH. zua 5/2012. Teď nevím jak to opravit. Firma mi již nechce vystavit DBS, s tím, že má v evidenci fakturu jen jednou a to na částku 143.000,- Kč. JAK SI TO OPRAVÍM JÁ ?????
Moc prosím o radu.