2xvystav. FA pod stejným č.,jiné částky

• (neregistrovaný)

21. 8. 2012 11:44

Prosím o radu. V květnu 2012 jsme dostali 2 x fakturu pod stejným číslem, od stejného dodavatele. Původní Fa byla 162.000,- Kč. FA jsem si zaevidovala. Pak vystavili novou fakturu pod stejným číslem, ale s jinou částkou 143.000,- Kč. Kterou jsem si také zaevidovala. Nikdo mi totiž neřekl, že to je oprava té první faktury. Až nyní jsem zjistila, že faktura na 162.000,- neplatí a dodavatelská firma jí ani nemá v evidenci, za to já jí mám a uplatnila jsem i odpočet DPH. zua 5/2012. Teď nevím jak to opravit. Firma mi již nechce vystavit DBS, s tím, že má v evidenci fakturu jen jednou a to na částku 143.000,- Kč. JAK SI TO OPRAVÍM JÁ ?????
    Moc prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2012 12:27

xxxx (neregistrovaný)

Re: 2xvystav. FA pod stejným č.,jiné čás
      obávám se, že budete muset udělat dodatečné přiznání. Nevím, jakém programu pracujete,ale já pracuji v POHODě a ta upozornuje, že je pod jedným v.s. dvě faktury. takže když se mi něco stane takové stane, tak na to hned přijdu, popř. zavolám dodavateli co tedy platí. Z jejich strany chápu, že vám nechtějí udělat opravný dan.doklad,ale měla vám účetní z jejich firmy zavolat a domluvit se přímo s vámi. protože zaměstnanci např. zedníci, klempíři jsou šikovní řemeslníci ale účetnictví nerozumi.

• 21. 8. 2012 12:31

VeronikaKA (neregistrovaný)

Re: 2xvystav. FA pod stejným č.,jiné čás
      ale to je podle mého problém dodavatele... když já - jako dodavatel - vystavím Fa a pak ji mám opravit, tak žádám odběratele o zaslání té původní faktury a až ji mám v ruce, tak ji teprve opravím.... oni mohou mít problém, kdyby přišla kontrola z FÚ k Vám a chtěli si "do kříže" zkontrolovat, jestli dodavatel eviduje fakturu (kterou oni vůbec nemají)..., tam pak dodavatel může mít problém a to vůbec nemluvím o tom, že jsou bordeláři, toto se při opravě faktury nesmí u dodavatele stát, že odběratel má 2 stejné faktury na jiné částky..... na vašem místě bych špatnou fakturu stornovala s datem 08/2012 a DPH srovnala v tomto měsíci... třeba přidá ještě někdo názor....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).