Doklad PMH + cigarety (soukromě) ?

• (neregistrovaný)

21. 8. 2012 19:27

Dobrý den, jednatel občas přinese doklad za PHM a současně na dokladu jsou např. cigarety. Jak správně účtovat o takovém dokladu. Jsem začátečník a má předchůdkyně mně ovlivnila metodou z dokladu zaúčtovat jen PHM a o zbytku neúčtovat(na dokladu škrtnout), nejsem si jista zda je tento postup správný a nemělo by se účtovat o př. cigaretách jako o pohledávce zaměstnance účet 335.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2012 7:38

EvaCe

Re: Doklad PMH + cigarety (soukromě) ?
      pokud je to hotovostní doklad, tak bych také proplatila jen to co je firemní a o zbytku neúčtovala
      pokud by to byl doklad placený firemní kartou, tak bych účtovala jako o pohledávce

• 22. 8. 2012 8:56

zn (neregistrovaný)

i já to tak dělám, co je pro firmu zaúčtuji, co je soukromě škrtnu. To bychom se uúčtovali a ještě pěkně do toho zamotali

• 22. 8. 2012 9:27

Daniela K. (neregistrovaný)

Postup, kdy účtujete z dokladu jen to, co je firemní, není správný. Při kontrole FÚ s tím budete mít problém. Doklad se musí zaúčtovat celý.
      Takže, když už se ojediněle stane, co je soukromé účtovat na 335/211 a úhradu 211/335 a vyplatit jen částku za věci nakoupené pro firmu. Nejlépe ale vydat poučení a na zaměstnancích vyžadovat, aby si své soukromé nákupy řešili mimo firemní doklad.

• 22. 8. 2012 9:38

. (neregistrovaný)

Důležité je to, co bylo vyplaceno z pokladny

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).