Re: Kdy a kde žádat o RD
pokud čerpáte PPM do 28.10., tak jste u zam-tele na mateřské dovolené
pokud zam-tele nejpozději do 28.10. (píšemně) požádáte, že žádáte o čerpání dovolené od 29.10., tak je zam-tel povinen Vaší žádosti vyhovět a budete mít nárok na celoroční výměru dovolené
dovolenou budete čerpat, takže, pozor, abyste nenapsala, že chcete dovolenou proplatit - to by Vaší žádosti nemohl vyhovět, protože jste v prac. poměru, a to se dovolená proplácet nesmí!!!
od 29.10. můžete také požádat na kontaktním místě o čerpání rodič. příspěvku, takže po nějaký čas budete mít 2 příjmy
také si u zam-tele (písemně) požádejte o čerpání rodič. dovolené - tu budete čerpat po vyčerpání řádné dovolené a max. ji můžete čerpat do 3 let dítěte (délku RD si můžete určit sama, tak jako si můžete určit výši a délku čerpání RP - RD+RP nejsou na sobě přímo závislé, tzn., že můžete např. čerpat RP v délce 2, 3 nebo 4 roky, ale u zam-tele můžete čerpat RD max. 3 roky)
Re: Kdy a kde žádat o RD
Paní xy5 trochu poopravím, o rodičovský příspěvek se již nežádá na kontaktním místě, ale na ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 8. 2012 20:38
Dobrý den,
asi sem tento dotaz nepatří, ale kdy, kam a s jakými doklady se chodí žádat o rodičovský příspěvek (rodičák). Letos se myslím žádá na úřadu práce??? Mateřskou mám do 28.10. kdy si mám jít požádat o rodičák a s jakými doklady?? (v práci už jsem požádala do tří let věku dítěte tento měsíc)
děkuji