Re: pracovní smlouva a výpověd
kdo nechce podepsat smlouvu - zam-tel? Pokud je zam-ec vedený na ÚP a sežene si práci, tak to musí nejpozději v den nástupu do práce ohlásit na ÚP, jinak ho z evidence vyškrtnou. Pokud pracuje zam-ec bez prac. smlouvy, tak si zam-tel koleduje o velký průšvih, ale i zam-ec si koleduje o malér.
Nejpozději v den nástupu musí nahlásit DPP, pracovní poměr stačí do 8 dnů. Zaměstnanec podepsal pracovní smlouvu se zkušební dobou. Vysvětlete řediteli, že pokud zaměstnanec podepsal pracovní smlouvu, ať jí taky kouká podepsat, od toho je zkušební doba, ve které měl možnost zjistit, že nepracuje tak,jak by měl. Smlouvu dodejte na ÚP. Současně s tím můžete se zaměstnancem ukončit PP ve zkušební době.
ZP funguje tak, že se jedná o pracovní poměr založený ústně a pokud příslušný dokument bude podepsán dodatečně, nejedná se o písemnou pracovní smlouvu, ale o písemný dokument zachycující to, na čem se smluvní strany dohodly ústně. Zkušební doba sjednána nebyla, navíc zaměstnavatel porušil povinnost uzavřít pS v písemné formě a jedno její vyhotovení vydat zaměstnanci.
já vůbec nechápu ředitele, oč mu jde
PS se zkuš. dobou je od zam-ce podepsaná, tak proč ji nechce on jako zam-tel podepsat? Vždyť může být rád, že ji má od zam-ce podepsanou a naopak, by ji měl podepsat a předat zam-ci. Už tak je to pozdě, ale určitě je to lepší, než když zam-ec nebude mít žádnou smlouvu, on tedy pracuje tzv. "načerno". Jak dlouho?
... cca 8 dní...
To jsou právě ty geniální nápady vedení. Že když ho nechtějí, tak proč vlastně podepisovat PS...
Taky bych pěkně podepsala, přihlásila, ukončila, odhlásila. Fakt nejde předstírat, že tam vlastně nebyl. Jen nevím, jak on pochodí s ÚP, protože už prošvihl lhůtu na hlášení.
Jak víte, že prošvihl? Třeba ne, třeba vše správně nahlásil a jen nedodal na ÚP "papír"
Já být zaměstnancem, tak jsem v klidu. Mám totiž u této firmy pracovní poměr bez zkušební doby a pokud by mě nechtěli, tak odejdu - ale s odstupným
Soudit by se firma mohla, pro mě dobře. Nechodil bych do práce a za cca 2 roky bych dostal podle soudního výroku výplatu....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 8. 2012 22:01
Dobrý den,
prosím o radu personalisty. Přijalii jsme pracovníka ale smlouva se nepodepsala, protože ředitel byl v zahraničí a tak ale dnes přijel a rozhodlo cca po 8 pracovních dnech že dotyčný člověk i když mu bylo slíbeno zaměstnání nenastoupí protože neodvádí práci tak jak si ředitel představoval. Je vedený na úřadě práce a musíme dodat pracovní smlouvu. Jde o to jak to vyřešit. Uzavřít DPP nebo smlouvu? a hned ve zkušební době ukončít prac. poměr? To by znamenalo přihlásit a odhlásit na soc. a zdrav pojištovnách? i když to je jen 8 dní. Co by v tuto chvíli bylo nejlepší ? Děkuji moc