Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 8. 2012 9:46
Dobrý den.
Dnes nám byl z českého telekomunikačního úřadu doručen příkaz o zaplacení dluhu 5let starého ve výši 770kč +cca 4000kč za úroky z prodlení.
O tomto dluhu jsme celých 5let nevědely.(nevím jakým nedopatřením jsem zapomněla zaplatit poslední splátku-za připojení).
Okamžite jak nám byl tento příkaz doručen jsme dluh 770kč zaplatila a k ostatné sume za uroky jsem podala stížnost proti rozhodnutí na ČTÚ.
byly jsme prý kontaktování prostřednictvím pošty,bohužel jsme se přestehovaly.Celou dobu ale poskytovatel internetu měl naše telefonni číslo(mé a imanželove)-okamžite by jsme tento dluh zaplatili.Faktury nám chodily na mail,který ale se zrušením internetu u tohto prvozovatele byl zrušen.
Vnímam to jako nekorektnost,po 5letech požadovat sumu+uroky.
nebyly jsme nedohledatelní(telefon měly).
Jak to vnímate?Na koho straně je právo?
Není už promlčená lhuta 3roky?
Moc mně to mrzí,ale vnímam to jako nekorektní jednání.Zejména když jsme byly u tohoto prvozovatele několikaletým zákazníkem a nikdy se nestalo,že by jsme nezaplatily včas a pořádně.Děkuji moc krát.
PS :Omlouvám se za gramatiku,nejsem Češka
DODATEK:Dluh nám vznikl za období
1.5.2007 -31.7.2007
zahájeno řízení 20. 7.2010
tedy za 5let se dluh vyšplhal na necelé 4tisíce.Je to adekvatní?
děkuji