Re: dovolená po MD
Děkuji a omlouvám se špatně jsem se vyjádřila, samozřejmě jsem měla na mysli čerpání (náhradu mzdy). Dle mých propočtů bude mít rodič.dovolenou od 4.10.2012 (snad to mám správně)
A ještě jakým průměrem se náhrada mzdy vyúčtuje? Bude to z pravděpodobného průměr.výdělku? Děkuji za Váš čas.
Re: dovolená po MD
Mně vychází, že rodičovská bude od 5.10. Plus placený 1 svátek 28.9. (pokud by bývala měla v tento den směnu). Použijete pravděpodobný průměr. Rodičovský příspěvek ale bude pobírat zároveň s řádnou dovolenou, takže pojištěna státem bude pořád, takže hlášení na ZP dělat nebudete. Kódem M je nahlášena už od počátku MD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 8. 2012 9:56
dobrý den, omlouvám se za zřejmě opakovaný dotaz, ale je to můj první případ a bohužel nejsem mzdovka (je nás málo, tak jsem účetní pro všechno). Máme zaměstnankyni od 17.2.2012 na MD. Dle mých propočtů jí MD končí 30.8.2012. Bude si žádat o čerpání řádné dovolené po skončení MD. Z r. 2011 má 4dny a za r. 2012 jí vznikl nárok na 20 dní. Kolik dovolené jí tedy budeme proplácet a kdy nastoupí na základě žádosti na RD?
Děkuji předem za trpělivost a ochotu poradit.