Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 8. 2012 12:25
Dobrý den, prosím o radu
nevím od které výplaty mám srážet zaměstnanci exekuci.
V Exekučním příkazu je napsáno:
"den vydání exekučního příkazu je 14.8., mně jej jednatel přeposlal 15.8. a to jsem měla zrovna dovolenou.Výplatní termín máme 16.8. Nyní jsem v práci a mohla bych zaměstnanci ještě částku srazit a poslat na účet exekuce. Mám to udělat anebo až ve výplatě za srpen, tj.kol. 16.9.?
Ještě poznámečka:
...v textu se píše"..provádět srážky až do výše plného uspokojení pohled.oprávněného.
-jistina 5 tis.
-částka 6 tis.
-náklady rozhod.říz. 25.192 Kč
-měs.pevný poplatek na úrocích 1.275 Kč"
...což tyto částky jsou tučně ...tak je sečtu a dělá to 37.467,-
Dále je tu již netučným písmem napsáno: "Plátci mzdy povinného se přikazuje, aby mzdu povin.blokoval i pro předběž.nákl.exekuce vyčíslené ke dni vydání ex.příkazu, tj.14.8.2012 Kč 35.700,-
v pořadí dle data doruč.tohoto ex.příkazu.Jejich výše bude dodat.upřesněna samostat.rozhodnutím soud.exekutora.
To znamená, že dluh zaměstnance se z 5 tis. vyšplhal na:
37.467 + cca 35.700(oni upřesní), tj.cca 73.167,- je to tak?
Mně se to zdá strašně moc, abych pak pozděj nesrážela víc než mám - je to obrovská částka :o( ...nechtěla bych být v jeho kůži...
Moc děkuji za rady