Re: sráková daň-řádné nebo dodatečné při
Já bych tedy vyúčtování nepodávala - řekla bych, že Vám hrozí pokuta. Proč nepodáte pouze sdělení dle § 136 odst. 5 daňový řád?
Re: sráková daň-řádné nebo dodatečné při
5) Nevznikla-li daňovému subjektu ve zdaňovacím období daňová povinnost k dani, ke které je registrován, sdělí tuto skutečnost správci daně ve lhůtě pro podání daňového přiznání nebo vyúčtování. (Tato novelizace nabývá účinnosti 1. ledna 2015.)
Jednak by tuto skutečnost musela podat ve lhůtě pro vyúčtování a jednak nabývá účinnosti od 1.1.2015 (nevím, jestli nemají chybu, jestli nemá být od 1.1.2013). Zatím tato možnost platila pro daňová přiznání, ne pro vyúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 8. 2012 7:15
dobrý den
všimla jsem si, ze se firma přihlásila ke srážkové dani, ale měli jsme jen klasické zaměstnance, žádná srážková dan se nepočítala,
správně se mělo podat nulové přiznání ale už v únoru. Tak to chci aspon dodatečnš napravit a podat na Fú, ale mám tam zaškrtnou řádné nebo dodadatečné přiznání, nejsem si jistá.
A dostane firma pokutu ze jsme zapomněli to nulové přiznání podat?
Díky
Majka