Neohlášení změny ZP

• (neregistrovaný)

23. 8. 2012 10:31

Dobrý den, nyní po 3 letech jsem zjistila, že jsem nedopatřením nanahlásila změnu na zdravotní pojišťovnu, zaměstnankyně byla na MD a teď se vrací po RD. Asi jsem si zadělala na velký průser, protože tam jsou dost vysoké pokuty, prosím poradíte někdo, jak postupovat, jestli mám nyní posílat nástup po RD atd. děkuji moc za jakoukoli radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2012 13:46

xJ (neregistrovaný)

Re: neohlášení změny ZP
      Hlavně bych se ihned spojila s příslušnými pojišťovnami a řešila s nimi. I když po dobu MD a RD jste za ni neplatili žádné pojištění, tudíž nedošlo u jedné pojišťovny k přeplatku a u další k nedoplatku pojištění od zaměstnavatele, tak vzhledem k tomu, že za ní byl plátcem stát, tak si chybně nárokovaly pojišťovny státní příspěvek.

• 23. 8. 2012 14:18

rita (neregistrovaný)

děkuji, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli když ta zaměstnankyně je zároveň OSVČ a příjmy z podnikání byly její hlavní příjem, jestli třeba ona sama neměla povinnost hlásit nástup na MD, děkuji za trpělivost

• 23. 8. 2012 14:59

xJ (neregistrovaný)

Povinnost nahlásit zaměstnankyni kodem M na zdravotní pojišťovnu má zaměstnavatel, jde vám o nahlášení změny kodu a nebo o změnu zdravotní pojišťovny?

• 23. 8. 2012 15:16

rita (neregistrovaný)

jde mi o nahlášení změny kódu, děkuji za pomoc, jdu volat na tu ZP a zkusím se s nimi nějak domluvit, bohužel to vidím na pokutu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).