Re: Opětovná kontrola DPH - nelze?
Mohou dělat dílčí kontroly, opakovaně na stejné období pokud "vymezený rozsah" původní kontroly byl jiný. Např. kontrolovali jen vstupy, pak novou dílčí kontrolou mohou kontrolovat např. výstupy.
Pokud DS učiní úkon, kterým mění svá dosavadní tvrzení taktéž mohou znovu kontrolovat.
Mohou dělat dílčí kontroly, opakovaně na stejné období pokud "vymezený rozsah" původní kontroly byl jiný. Např. kontrolovali jen vstupy, pak novou dílčí kontrolou mohou kontrolovat např. výstupy.
Pokud DS učiní úkon, kterým mění svá dosavadní tvrzení taktéž mohou znovu kontrolovat.
** díky za odpovědi. Nám ale za rok 2009 v tom roce 2010 zkontrolovali kompletně celá DPH, tj. vše - vstupy i výstupy za všechny měsíce (kontrola se táhla skoro půl roku), žádné úkony jsme nečinili ... jak na potvoru nemůžu najít protokol o uzavření kontroly, mohu si jej zítra vyžádat ze spisu správce daně? (Asi potřebuji plnou moc, jsem jen ekonomka?)
Děkuji všem za čas.
Ano můžete, plnou moc potřebujete. Já osobně bych nahlédla do spisu, ale pokud nevíte, co vše to obnáší (tedy to nahlížení do spisu), pak bych si na to pozvala daňaře.
Pokud skutečně nenastaly nové skutečnosti, pak by ta část kontroly byla nezákonná ( záleží, jak byla provedena původní kontrola).
Pozor oni sice volali, ale kontrola nebyla zahájena. Pokud nebude mít paní ekonomka plnou moc ke kontrole, může s jinou plnou mocí (pokud ovšem není někde generální) požádat o vše, co potřebuje. Pokud nebyla ještě kontrola zahájena, podala bych i dodatečné na již zmiňované.
Děkuji všem za radu - hlavně v neděli :-))
Takže, když ráno na podatelně podám dodatečné DPH za duben - přiznám daň 1100 Kč a pak půjdu teprve zahájit kontrolu, tak je vše OK? Druhá věc je, že úroky z prodlení tam budou tak jako tak a 20% penále mě z této částky nezabije ... nechám je to najít, oni mají splněno a všichni jsou happy?
Není to moc velká drzovka ....? ... :-))
podle žádného. proboha neplašte, už jen schází abyste okamžitě doporučila daňového poradce (který by mohl vyjít mnohem dráž než případný doměrek). pokud do protokolu řekne, že mají důvod pro podání dodatečného, které právě podali, jak správce dokáže, že ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 8. 2012 12:02
Dobrý den, v roce 2010 nám FÚ kontrolovalo DPH za celý rok 2009. Nyní mi opět volali a chtějí kontrolovat DPH za celý rok 2010 a ještě i 9 - 12/2009.
Jsem toho názoru, že 2x nemohou kontrolovat již jednou zkontrolovanou daň v tomto případě DPH?
Bohužel to nemůžu v daň.řádu najít, prosím poradíte?
Dále jsem při kontrole dokladů za 2010 přišla na to, že jsme nepodali dodatečné DPH za 4/2010, kdy omylem uplatněno DPH ze zálohy (následně uplatněno i z konečného dokladu). Opraveno k 31.12.2010 stornem dokladu, ale zapomenuto podání DPH.
Prosím upozorňovat na to? Nebo nechat tak - když jim tam nedám storno doklad (v původní záznamní povinnosti není), tak bez současné kontroly účta neto nemají jak přijít ...
Prosím, co by jste dělali? Je to částka DPH 1100 Kč - nebo je to nechat najít, ať si to doměří a nešťourají dále?
Je někde na netu kalkulačka, kolik by za to byly úroky z prodlení a pokuta?
Pokud bych podala po kontrole dod. DPH za ten 4/2010, tak pak opět běží lhůta pro kontrolu DPH 3 roky ale jen pro období 4/2010 nebo celý rok 2010?
Děkuji za pomoc.