PDP jeřábnické práce

• (neregistrovaný)

27. 8. 2012 10:42

Dobrý den, ani na finančním úřadě mi nejsou schopni poradit, obracím se tedy sem, zda s tímto nemáte někdo zkušenost. Faktura na jeřábnické práce s obsluhou na staveništi rodinného domu podle mě spadá do RPDP. Na faktuře mám klasicky daň vyčíslenou. Při dotazu u dodavatelské firmy mi bylo řečeno, že pokud jeřáb náklad složí na zem - do režimu to nespadá x pokud to vyzvedne přímo na stavbu např. vazníky - do režimu to spadá. Podle mě zákon neřeší, kam se náklad složí. V seznamu stavebních prací je jen napsáno: 15 pronájem jeřábu s obsluhou - jeřábnické práce (jeřáb s obsluhou) 43 tak si myslím že faktura spadá do režimu PDP. Nemáte s tímto někdo zkušenost. Jiné firmy, které pro nás dělali jeřábnické práce, vystavili fakturu vždy v režimu PDP. Děkuji moc za pomoc. Iw.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 9. 2012 20:47

Novotná (neregistrovaný)

Re: PDP jeřábnické práce
      Dobrý den
      Jsem na tom obdobně jako Vy. Když vystavuji faktury za jeřábnické práce, tak se ptám jeřábníků co vlastně dělali, někdy i volám do firmy, pro kterou jeřábnické práce dělali a připadám si jak blázen. Většinu faktur vystavuji v režimu PDP, pokud se jedná o stavební a montážní práce. Někdy skládají panely na stavbách a já přesně nevím, kam je dávají, jestli přímo na strop, nebo je třeba skládají na stavbě na zem. Pokud mě tam napíší stavba - panely, tak se přikláním k tomu, že to jsou jeřábnické práce s obsluhou vztahující se ke stavbě, tak jim to vyfakturuji bez DPH - režim PDP.
      Pokud by jeřábník vytahoval auto z příkopu, nebo překládal zboží z auta na auto apod., tak to fakturuji s DPH - jako přeložení nákladu. Ale setkala jsem se i s tím, že u přeložení kontejneru jiná firma fakturovala v režimu PDP - bez DPH a to si myslím, že to je špatně, že se nejedná o stavební práce.
      Je to hrůza, co nás to s DPH vůbec a s PDP potkalo.
      Mějte se hezky a snad Vás potěší, že nás je víc, co v tom tápeme.
      Novotná

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).