Re: Proplacení dovolené
Pokud jste nebyl v letošním roce nemocen více než 100 dní, tak mi vychází nárok na dovolenou 3 (2011) + 11,5 (20 : 12 * 7) = 14,5. Jestli máte výplatnice, zkontrolujte si, jestli jste si "nečerpal" dovolenou a vůbec o tom nevíte. Pak by jste mohl pracovat bez mzdy a místo toho vám bylo vyplaceno čerpání dovolené.
Jinak můžete požádat o kontrolu na příslušném OIP
Dobrý večer, to jsem kontroloval,nemocen jsem nebyl a vždy mám odpracovaný celý měsíc.Máme to tak všichni.Je i spodivem že ve firmě běží dva druhy výplatních pásek.Myslíte že se obrátit na OIP a ten se tím bude zaobírat? Máme v tom docela dost peněz a vadí mi jaké je to jednání.Práci jsme odvedli a nejen že nemáme mzdy a i teď dovolenou.Děkuji moc
Ta květnová páska je dobře, program automaticky počítá, že vydržíte do konce roku a nebude důvod ke krácení. Pak v dalších páskách do toho někdo hrabal ručně. Ale to, jestli máte nebo nemáte na pásce uveden nárok na dovolenou neznamená, že vám jí chtějí upřít. V srpnové výplatě byste měl dostat proplaceno 14,5 dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 8. 2012 18:35
Dobrý večer, prosím o radu.3.8.2012 jsem ukončil okamžitě pracovní poměr z důvodu neplacení od 4/2012 mzdy.V lednu jsem měl nárok na 20dní dovolené (za celý rok 2012) a ještě 4dny staré jsem si převáděl.V květnu jsem měl 1den dovolené a tak na pásce jsem měl za 5/2012 23dní. Pak jsem dovolenou nevybíral a ukončil poměr k výše uvedenému datumu.Myslím si že mám nárok na 3dny dovolené a za 1-7/2012.Mzdová účetní mi poslala 2druhy výplatních pásek.V červnové je 13,5dne a za 6/2012,7/2012 nemám ani jeden den.Dále pak pásku kde nárok na 23dní. Jsou tam úplně rozdílné dny a s tím že nárok nemám ani na jeden den.Dokonce mi místo vypsaného cestovního příkazu proplatila stravenky.Poraďte mi co dělat nechce se bavit a štve mě že firma to takto nastavila asi 5-ti zaměstnancům s tím že to necháme být.Prosím o radu.Děkuji