Proplacení dovolené

• (neregistrovaný)

27. 8. 2012 18:35

Dobrý večer, prosím o radu.3.8.2012 jsem ukončil okamžitě pracovní poměr z důvodu neplacení od 4/2012 mzdy.V lednu jsem měl nárok na 20dní dovolené (za celý rok 2012) a ještě 4dny staré jsem si převáděl.V květnu jsem měl 1den dovolené a tak na pásce jsem měl za 5/2012 23dní. Pak jsem dovolenou nevybíral a ukončil poměr k výše uvedenému datumu.Myslím si že mám nárok na 3dny dovolené a za 1-7/2012.Mzdová účetní mi poslala 2druhy výplatních pásek.V červnové je 13,5dne a za 6/2012,7/2012 nemám ani jeden den.Dále pak pásku kde nárok na 23dní. Jsou tam úplně rozdílné dny a s tím že nárok nemám ani na jeden den.Dokonce mi místo vypsaného cestovního příkazu proplatila stravenky.Poraďte mi co dělat nechce se bavit a štve mě že firma to takto nastavila asi 5-ti zaměstnancům s tím že to necháme být.Prosím o radu.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2012 19:19

oi (neregistrovaný)

Re: Proplacení dovolené
      Pokud jste nebyl v letošním roce nemocen více než 100 dní, tak mi vychází nárok na dovolenou 3 (2011) + 11,5 (20 : 12 * 7) = 14,5. Jestli máte výplatnice, zkontrolujte si, jestli jste si "nečerpal" dovolenou a vůbec o tom nevíte. Pak by jste mohl pracovat bez mzdy a místo toho vám bylo vyplaceno čerpání dovolené.
      Jinak můžete požádat o kontrolu na příslušném OIP

• 27. 8. 2012 19:27

maty (neregistrovaný)

Dobrý večer, to jsem kontroloval,nemocen jsem nebyl a vždy mám odpracovaný celý měsíc.Máme to tak všichni.Je i spodivem že ve firmě běží dva druhy výplatních pásek.Myslíte že se obrátit na OIP a ten se tím bude zaobírat? Máme v tom docela dost peněz a vadí mi jaké je to jednání.Práci jsme odvedli a nejen že nemáme mzdy a i teď dovolenou.Děkuji moc

• 27. 8. 2012 19:48

Katka2 (neregistrovaný)

Ta květnová páska je dobře, program automaticky počítá, že vydržíte do konce roku a nebude důvod ke krácení. Pak v dalších páskách do toho někdo hrabal ručně. Ale to, jestli máte nebo nemáte na pásce uveden nárok na dovolenou neznamená, že vám jí chtějí upřít. V srpnové výplatě byste měl dostat proplaceno 14,5 dne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).