Re: Exekuce - kterou platit?
>>Dobrý den, přišlo nám několik exekučních příkazů na
>>zaměstnance.
>>Na zápočtovém listě z bývalého zaměstnání nejsou
>>uvedeny žádné srážky. Přišlo nám pět exekučních
>>příkazů a
>>jedno usnesení o tom že se změnil plátce mzdy na
>>kdysi
>>již placený exekuční příkaz.
>>Jeden exekutor mi řekl, že si máme určit pořadí podle
>>toho jak nám přišli exekuce. Ale včera mi jiný
>>exekutor sdělil, že to usnesení má přednost a že se má
>>platit
>>podle data doručení původnímu plátci mzdy. Podle čeho
>>se řídí pořadí exekučních příkazů a kde bych to
>>popřípadě mohla najít? Děkuji za odpověď
>
>Na vašem místě bych chtěla opravit zápočťák z minulého
>zaměstnání.
>Zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád:
>§ 293 a 294.
Oni mu v minulém zaměstnání nic nesráželi, protože tam byl zaměstnaný pouze dva měsíce a kde pracoval předtím se nedopátrali a než jim přišla exekuce tak už s ním ukončili pracovní poměr takže neměli už kdy srážet.
Pořadí by mělo být určeno podle doručení bývalému zaměstnavateli. "Pořadí, které získala pohledávka oprávněného u předchozího plátce mzdy, zůstává již zachována i u nového plátce mzdy" Tato věta byla v poučení o postupu při exekuci, které přišlo s jednou exekucí. Oslovila bych dané exekutory, určitě Vám rádi sdělí, kdy byl jejich exekuční příkaz převzatý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2012 8:38
Dobrý den, přišlo nám několik exekučních příkazů na zaměstnance.
Na zápočtovém listě z bývalého zaměstnání nejsou uvedeny žádné srážky. Přišlo nám pět exekučních příkazů a jedno usnesení o tom že se změnil plátce mzdy na kdysi již placený exekuční příkaz.
Jeden exekutor mi řekl, že si máme určit pořadí podle toho jak nám přišli exekuce. Ale včera mi jiný exekutor sdělil, že to usnesení má přednost a že se má platit podle data doručení původnímu plátci mzdy. Podle čeho se řídí pořadí exekučních příkazů a kde bych to popřípadě mohla najít? Děkuji za odpověď