Re: Kniha jízd
>Dobrý den,
>může zaměstnankyně-účetní jezdit firemním vozidlem pro
>náhradní díly, pro řidiče, na OSSZ, FÚ....?Jezdí, když
>nikdo z vedení nemá zrovna čas. Píšu knihu jízd na
>osobní auto a je tu i podpis řidiče a zajímá mě, zda
>firemním autem může jezdit i zaměstnanec.
Pokud má přísl. ŘP, tak tomu nic nebrání. Školení BOZP, které má za povinnost zam-tel provádět by mělo obsahovat i část týkající se řízení osobních nebo dodávkových aut firmy.
Zajímá mě to
>také z toho důvodu, kdyby se stala např. havárka a řídil
>firemní osobní automobil zrovna zaměstnanec, který
>dělá v kanceláři, aby někdo neřekl, že tam nemá ten
>zaměstnanec co dělat. Musí mít firma toto nějak ošetřené,
>kdo ze zaměstnanců může řídit firemní osobní automobil,
>jedná se jen o firemní cesty nikoliv o osobní?
Re: Kniha jízd
A uzavřená pojistka na "blbost". Tu máme u zaměstnanců kteří jezdí fir.vozy jako povinnost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2012 9:24
Dobrý den,
může zaměstnankyně-účetní jezdit firemním vozidlem pro náhradní díly, pro řidiče, na OSSZ, FÚ....?Jezdí, když nikdo z vedení nemá zrovna čas. Píšu knihu jízd na osobní auto a je tu i podpis řidiče a zajímá mě, zda firemním autem může jezdit i zaměstnanec. Zajímá mě to také z toho důvodu, kdyby se stala např. havárka a řídil firemní osobní automobil zrovna zaměstnanec, který dělá v kanceláři, aby někdo neřekl, že tam nemá ten zaměstnanec co dělat. Musí mít firma toto nějak ošetřené, kdo ze zaměstnanců může řídit firemní osobní automobil, jedná se jen o firemní cesty nikoliv o osobní?