Jesle, 46h, rodičovská do 2/2013

• (neregistrovaný)

28. 8. 2012 11:27

Dobrý den,
    pročetla jsem řadu příspěvků zde a chci se optat, zda jsem pochopila správně a zda mohu udělat toto.
    Mám 2 brigády a po roce čekání jsem konečně získala místo v jeslích.Babička,kt. hlídala má zdravotní potíže.

Mám rodičovskou podle starého do 3 let věku dítěte, pobírám 7600 do února 2013.

Mohu si nyní požádat o roičovskou do 4 let věku(sníží mi mateřskou?), ale já mohu dávat dítě na 46h za měsíc do jeslí a dál pobírat rodičák a přividělávat si.Po třech měsících si požádám o změnu zpět na 3 letou, protože zaměstnavatel mě v práci v únoru očekává.
    Je toto možné???Zaměstnavateli to hlásit nemusím???

Děkuji za odpověď Katka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2012 11:55

Líba (neregistrovaný)

Re: jesle, 46h, rodičovská do 2/2013
      Nevím, jestli je nutné žádat o RP do 4 let, když stejně chcete ve 3 letech nastoupit do zaměstnanání, možná by jenom stačilo požádat o změnu vyplácení RP podle nových pravidel. U dítěte nad 2 roky není omezení 46 hodin v měsíci, to se týká dětí do 2 let.

• 28. 8. 2012 12:58

Katka1 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Takže stačí zajít na sociálku nebo PÚ ??? Tam jen žádat o změnu vypl.rodičovské podle nového?

Pak můžu nechávat dceru v jeslích s denní docházkou.

Katka

• 28. 8. 2012 13:17

Líba (neregistrovaný)

Nemám s tím osobní zkušenost, ale takto to chápu. Zkuste si přečíst:
      http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/rodicovsky_prisp

Tam si také najdete svoje kontaktní místo. Dávky státní sociální podpory nevyplácí sociálka, ale patří pod úřady práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).