Re: jesle, 46h, rodičovská do 2/2013
Nevím, jestli je nutné žádat o RP do 4 let, když stejně chcete ve 3 letech nastoupit do zaměstnanání, možná by jenom stačilo požádat o změnu vyplácení RP podle nových pravidel. U dítěte nad 2 roky není omezení 46 hodin v měsíci, to se týká dětí do 2 let.
Re: jesle, 46h, rodičovská do 2/2013
Nemám s tím osobní zkušenost, ale takto to chápu. Zkuste si přečíst:
http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/rodicovsky_prisp
Tam si také najdete svoje kontaktní místo. Dávky státní sociální podpory nevyplácí sociálka, ale patří pod úřady práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
28. 8. 2012 11:27
Dobrý den,
pročetla jsem řadu příspěvků zde a chci se optat, zda jsem pochopila správně a zda mohu udělat toto.
Mám 2 brigády a po roce čekání jsem konečně získala místo v jeslích.Babička,kt. hlídala má zdravotní potíže.
Mám rodičovskou podle starého do 3 let věku dítěte, pobírám 7600 do února 2013.
Mohu si nyní požádat o roičovskou do 4 let věku(sníží mi mateřskou?), ale já mohu dávat dítě na 46h za měsíc do jeslí a dál pobírat rodičák a přividělávat si.Po třech měsících si požádám o změnu zpět na 3 letou, protože zaměstnavatel mě v práci v únoru očekává.
Je toto možné???Zaměstnavateli to hlásit nemusím???
Děkuji za odpověď Katka