Re: potvrzení o studiu
konkrétně nastoupil 26.7.2012 - nemá tedy nárok na slevu na stuidum?
OL
Teď mám v tom trošku zmatek, mám podobný případ, ročník 93, doložil mi výuční list+závěrečnou zkoušku ke 14.6., potvrzení o studiu nemám, k nám nastoupil 1.8., tzn. že za srpen se na něho vztahuje sleva jak na studenta tak i na poplatníka? Měla jsem i vloni podobný případ a dala jsem jen slevu na poplatníka.
Pokud není zaměstnaný celý měsíc v pojištěném poměru, je studentem ještě o prázdninách. Ten chlapec, který nastoupil 26.7., má nárok na slevu na studenta ještě za červenec a pokud by skončil dnes nebo ve čtvrtek, tak i za srpen. Jestliže bude zaměstnán až do 31.8., bude zaměstnán celý měsíc srpen, proto za srpen už nemá na slevu nárok.
Ten chlapec, který nastoupil 14.6. a pracoval až do 31.8., tak měl nárok na slevu na studenta naposledy v červnu.
Já mám ale případ, kdy k nám nastoupil 1.8., bude samozřejmě pracovat celý srpen a dále, má smlouvu na HPP, ale mám od něho pouze doložení o tom, že ukončil učiliště s výučním listem ze dne 14.6., takže jestli sleva na studenta za srpen nebo ne. A jestli stačí doložit výuční list nebo musím ještě požadovat potvrzení o studiu 2011/2012.děkuji moc
Potvrzení o dni závěrečné výuční zkoušky stačí. Tu udělal v červnu. V červenci u Vás nepracoval, nastoupil 1.8. a pokud bude ještě 31.8. Vaším zaměstnancem, tak mu studentskou slevu za srpen nedáte (protože byl celý měsíc srpen v pojištěném pracovním vztahu). Až bude žádat o roční zúčtování daně, tak pak by bylo dobré mít to potvrzení o studiu, aby bylo vidět, které měsíce byl studentem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2012 13:02
Dobrý den,
zam-ec pracující na HPP (20 let) nastoupil v měsíci srpen. Doložil potvrzení o studiu 2011/2012 (střední škola) dodělával si střední školu později. Má nárok na slevu na dani za měsíc srpen?
Děkuji OL