Průměrná hrubá mzda

• (neregistrovaný)

29. 8. 2012 8:49

Dobrý den,
    náš bývalý zaměstnanec potřebuje pro výpočet dávek - podpora v nezaměstnanosti průměrnou hrubou mzdu za celou dobu pojištění, tedy 2 roky. Jelikož se jedná o zaměstnance z EU, poslala jsem dle pokynů úřadu práce, jednotlivé měsíční hrubé mzdy a hodiny.
    Ale Slovensko chce jen jednu sumu. Poradíte mi?
    Jak mám postupovat, vypočítat průměrem, dělit hrubou mzdu všemi
    hodinami nebo stačí vydělit počtem měsíců? Nechci udělat chybu.

Děkuji
    Klára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 8. 2012 9:03

Klára077 (neregistrovaný)

Re: průměrná hrubá mzda prosím pana páju
      Ještě upřesním, že ¨zaměstnanec 6 měsíců marodil a pak měl neplacené volno (uhradil si ZP a dobrovolně důchodové poj.).
      Odpracoval tedy 19 měsíců.

• 29. 8. 2012 10:05

p (neregistrovaný)

dobrý den, měli jsme taky slováka, který šel po nás na úřad práce v ČR. Paní z ÚP mi volala, že by na potvrzení potřebovala průměrný hrubý výdělek (ale neříkala nic o tom, že za celou dobu trvání PP) a vypočítala jsem ho takto: průměrný hodinový výdělek x 40 (stanovená týdenní pracovní doba) x koef. 4,348. Pokud by nepracoval jako ten váš, tak bych stanovila pravděpodobný hrubý výdělek.

Snad vám to pomůže.

• 29. 8. 2012 10:17

DKr (neregistrovaný)

Dobrý den,

nevím jak je to an slovenském ÚP, ale pro český ÚP je na potvrzení pro účely nároku an podporu nutné vyplnit v bodu 2 PRŮMĚRNÝ (POPŘ.PRAVDĚPODOBNÝ) MĚSÍČNÍ ČISTÝ VÝDĚLEK. Protože podpora se počítá z čistého výdělku

• 29. 8. 2012 10:27

Klára 077 (neregistrovaný)

ano to máte pravdu, ale Slovenský ÚP chce průměrnou hrubou mzdu za celou dobu kdy u nás pracoval.

• 29. 8. 2012 10:25

Klára 077 (neregistrovaný)

Děkuji Vám. Nevím proč to takhle chtějí, chtějí průměrnou hrubou mzdu za celou dobu kdy u nás pracoval. Kdyby šel na úřad práce v ČR stačí jim to co jsem jim dala a podporu už by měl dávno.

Celková Hrubá mzda 259 855 Kč : 2 520,5h=103,09 Kč/h
      103,09 * 40 * 4,348= 17 930,-- Kč

Když vemu počet měsíců kdy pracoval : 259 855 :19= 13677,-- Kč

je to velký rozdíl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).