Re: průměrná hrubá mzda prosím pana páju
dobrý den, měli jsme taky slováka, který šel po nás na úřad práce v ČR. Paní z ÚP mi volala, že by na potvrzení potřebovala průměrný hrubý výdělek (ale neříkala nic o tom, že za celou dobu trvání PP) a vypočítala jsem ho takto: průměrný hodinový výdělek x 40 (stanovená týdenní pracovní doba) x koef. 4,348. Pokud by nepracoval jako ten váš, tak bych stanovila pravděpodobný hrubý výdělek.
Snad vám to pomůže.
Dobrý den,
nevím jak je to an slovenském ÚP, ale pro český ÚP je na potvrzení pro účely nároku an podporu nutné vyplnit v bodu 2 PRŮMĚRNÝ (POPŘ.PRAVDĚPODOBNÝ) MĚSÍČNÍ ČISTÝ VÝDĚLEK. Protože podpora se počítá z čistého výdělku
Děkuji Vám. Nevím proč to takhle chtějí, chtějí průměrnou hrubou mzdu za celou dobu kdy u nás pracoval. Kdyby šel na úřad práce v ČR stačí jim to co jsem jim dala a podporu už by měl dávno.
Celková Hrubá mzda 259 855 Kč : 2 520,5h=103,09 Kč/h
103,09 * 40 * 4,348= 17 930,-- Kč
Když vemu počet měsíců kdy pracoval : 259 855 :19= 13677,-- Kč
je to velký rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 8. 2012 8:49
Dobrý den,
náš bývalý zaměstnanec potřebuje pro výpočet dávek - podpora v nezaměstnanosti průměrnou hrubou mzdu za celou dobu pojištění, tedy 2 roky. Jelikož se jedná o zaměstnance z EU, poslala jsem dle pokynů úřadu práce, jednotlivé měsíční hrubé mzdy a hodiny.
Ale Slovensko chce jen jednu sumu. Poradíte mi?
Jak mám postupovat, vypočítat průměrem, dělit hrubou mzdu všemi
hodinami nebo stačí vydělit počtem měsíců? Nechci udělat chybu.
Děkuji
Klára