Re: Výpočet cestovní náhrad - SK
Ne, protože zaměstnanec má nárok na stravné ve výši 1/3 sazby zahr. str., trvá-li doba strávená mimo území ČR 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu. Nebo déle než 5 hodin, pokud zaměstnanci vznikne za cestu na území ČR právo na tuzemské stravné. Trvá-li doba strávená mimo území ČR méně než 1 hodinu, zahraniční stravné se neposkytuje.
Re: Výpočet cestovní náhrad - SK
Ano, jen doplním: u zahraničního stravného, pokud překročí 1h a není nárok v tom dni na tuzemské stravné. Pokud je nárok ten den na tuzemské stravné, musí být v zahraničí déle než 5h-12h = 1/3 zahr. stravného. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
29. 8. 2012 9:37
pracovník byl na služební cestě SK 7.8 hranice překročil CZ / SK V 16:00, návrat zpět 8. 8. 2012 v 01:15
účetní program mi vypočítal
stravné za 7. 8. 2012 celkem 10,-EUR v pořádku tj . hodin 8, nárok 30,-EUR z toho 1/3 je clkem 9,99 EUR
ALE!!! za den 8. 8. 2012 mi vypočítal staravné za 1,25 hod. stravné také 10,-EUR !!!!
Já se domnívám , že za 8. 8. mu stravné nenáleží, je to pravda?