Re: přenesení daň. povinnosti
Děkuji za rychlou odpověď.
Dle mé zkušenosti (kterou jsem si i ověřila) hodně firem kolikrát ani netuší, že službu, kterou poskytují do režimu přenesení daň. povinnosti spadá. Dodavateli jsem volala a on mi potvrdil, že zatříděné to nemá a jen dodal, že to s DPH fakturuje a že zatím žádný problém nebyl. Já bych se chtěla vyhnout případným problémům s FÚ, protože pokud bysme si DPH uplatnili a to nebylo správně, FÚ nás za to sakncionoval (neoprávněný odečet DPH).
Re: přenesení daň. povinnosti
Ano, souhlasím s Vámi. Novela zákona o DPH ukládá povinnost odběrateli kontrolovat a odečítat DPH ve správné výši. Doporučuji zavolat na FÚ paní, která má Vaši firmu na starosti - lépe to řešit zavčasu než pak být sankcionování - přesně, jak sama píšete. Přeji hodně zdaru. R.H.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 8. 2012 11:21
Dobrý den,
firma nám instalovala na střechu hrotový ochranný systém proti holubům a službu vč. dodávky nám vyfakturovala s DPH. Nejsem si jistá, zda-li se v tomto případě nejedná o službu spadající do specializovaných stavebních prací u kterých se uplaťnuje režim přenesení daň. povinnosti. Konkrétně jsem ovšem v klasifikaci CZ-CPA tuto službu nenašla.
Děkuji.